Ο δημοσιογράφος Βασίλης Γρηγορόπουλος περιηγήθηκε στην "Happy Σύρο"

Την ομορφιά που “φωλιάζει” τόσο σε κάθε γωνιά της Σύρου, όσο και στις “ψυχές” των ανθρώπων, που αγαπούν και προσέχουν την πρωτεύουσα των Κυκλάδων σαν κόρη οφθαλμού, κατέγραψε για τρεις συνεχόμενες ημέρες ο φακός της καθημερινής εκπομπής του ALPHA “Happy Day”.

Ο Κυκλαδίτης δημοσιογράφος Βασίλης Γρηγορόπουλος με καταγωγή από τη Νάξο βρέθηκε στη Σύρο, στο πλαίσιο των ταξιδιωτικών γυρισμάτων για λογαριασμό την εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή.

Τα Βαπόρια, ο Άγιος Νικόλαος, ο μεσαιωνικός οικισμός της Άνω Σύρου, το Δημαρχείο και πολλές ακόμη χαρακτηριστικές “κρυψώνες” του νησιού, οι οποίες “ντύνουν” το τριήμερο αφιέρωμα στο νησί συνθέτουν ένα μωσαϊκό αρχοντιάς και ασυναγώνιστης γοητείας, που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο κ. Γρηγορόπουλος συνάντησε τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό, ενώ περιηγήθηκε στην αγορά και σε άλλα σημεία της πόλης από τον δημοτικό σύμβουλο Γουλιέλμο Πρίντεζη. Καταγράφοντας την ιστορία και το έργο σημαντικών ανθρώπων που τους συνδέει το πάθος τους για το νησί, αλλά και η ανάγκη να το αναδείξουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μίλησε με τον οπτικό κ. Σταύρο Κοή για τη νέα επετειακή, συλλεκτική έκδοση γυαλιών ηλίου με τον τίτλο “Η κληρονομιά της Ερμούπολης”, καθώς και με τον επικεφαλής της προσπάθειας ένταξης της Ερμούπολης στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, Παύλο Χατζηγρηγορίου.

Στην πολυετή προσφορά του Μουσικού Ομίλου Σύρου αναφέρθηκε ο πρόεδρος και μαέστρος κ. Γιάννης Αργυρίου, ενώ ο κ. Γιώργος Ζορμπάνος υποδέχτηκε την ομάδα της εκπομπής στο νεοκλασικό “Μέγαρο” του. Την εκπομπή τίμησε με την παρουσία του και ο μεγάλος ερμηνευτής, Μανώλης Μητσιάς.

Το συνεργείο του “Happy Day” είχε τη χαρά να περιηγηθεί στην “Άνω Σύρο” από τους μικρούς ξεναγούς του οικισμού, καθώς και να καταγράψει εικόνες από την 3η Γιορτή Κολοκυθιού, την πρώτη παράλληλη εκδήλωση του προγράμματος “Σύρος – Πολιτισμός 2015”.

Μέσα από το αφιέρωμα, οι τηλεθεατές του “Happy Day” θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και παραδοσιακές συνταγές της Σύρου με φόντο διάφορα σημεία του νησιού, όπως ο εντυπωσιακός όρμος της Βάρης.

Ετικέτες: