Η "Αρχόντισσα" των Κυκλάδων και η πολιτιστική της παράδοση στον ΣΚΑΪ

  • Τετάρτη, 10 Ιουνίου, 2015 - 12:30
  • /   Eνημέρωση: 10 Ιουν. 2015 - 17:39

Στο εντυπωσιακό Δημαρχιακό Μέγαρο της Σύρου, το εμβληματικό Θέατρο Απόλλων και σε πολλές ακόμη μαγευτικές γωνιές του νησιού, η αρχοντιά του οποίου παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο, περιπλανήθηκε η κάμερα της εκπομπής “Τώρα – ΣΚΑΙ”, με αφορμή την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης “Μεγάλη Χίμαιρα” στον τόπο έμπνευσης του συγγραφέα της, Μ. Καραγάτση.

Στο εκτενές ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με παρουσιάστρια την Άννα Μπουσδούκου προβλήθηκαν οι ομορφιές της πρωτεύουσας των Κυκλάδων με πλάνα από την Ερμούπολη, την Άνω Σύρο και άλλα σημεία του νησιού. Από την πλευρά του, Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα της Σύρου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 και στη διεξαγωγή του 2ου Ημιμαραθωνίου Σύρου την προσεχή Κυριακή με τη συμμετοχή 600 περίπου αθλητών. Στη συνάντησή του με τη δημοσιογράφο Μαρία Βούσουλα, ο κ. Μαραγκός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Σύρος έθεσε υποψηφιότητα για Ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα.

“Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ένα νησιωτικό σύμπλεγμα διεκδικεί αυτό τον τίτλο. Η Σύρος χαρακτηρίζεται -όχι άδικα- ως αρχόντισσα των Κυκλάδων”, τόνισε ενώ μίλησε και για τις προσπάθειες του δήμου με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης. “Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς η Σύρος στηριζόταν στον ελληνικό τουρισμό. Δεδομένου ότι όπως όλοι ξέρουμε, ζούμε και καταλαβαίνουμε η αγοραστική δύναμη του Έλληνα έχει μειωθεί λίγο από την κρίση με αποτέλεσμα να έχουμε τα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια μία κάμψη στον τουρισμό. Είναι κάτι το οποίο θέλουμε να το αλλάξουμε και δεν σας κρύβω ότι οι πρώτες εκτιμήσεις βάσει στοιχείων για την φετινή καλοκαιρινή σεζόν είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικές”.

Το ρεπορτάζ ολοκληρώθηκε με το Θέατρο Απόλλων, έμβλημα της πολιτιστικής ανάπτυξης της Ερμούπολης το οποίο συμπλήρωσε 150 χρόνια ζωής. Στην κάμερα της εκπομπής μίλησαν οι συντελεστές της “Μεγάλης Χίμαιρας” οι οποίοι δήλωσαν συγκινημένοι από τη θερμή ανταπόκριση του θεατρόφιλου κοινού της Σύρου.  

Ετικέτες: