Το ταξίδι της "Μεγάλης Χίμαιρας" στη Σύρο σε fast forward

  • Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2015 - 13:20
  • /   Eνημέρωση: 19 Ιουλ. 2015 - 13:41
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Το μαγικό ταξίδι της “Μεγάλης Χίμαιρας” στη Σύρο καταγράφεται σε ένα συλλεκτικό βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές της επιτυχημένης παραγωγής του Θεάτρου Πορεία από την προετοιμασία των ηθοποιών και της σκηνής, μέχρι τη μεγάλη πρεμιέρα και το αποθεωτικό χειροκρότημα του κοινού.

Λαμπερά χαμόγελα, συγκίνηση αλλά και πολλή αγάπη αποτυπώνεται στην κάμερα του Θεάτρου Πορεία, το οποίο παρουσίασε για τέσσερις ημέρες στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων την sold out παράσταση της προηγούμενης θεατρικής χρονιάς με τη χορηγία του Ιδρύματος “Αντώνη Ε. Κομνηνού”.

Περισσότεροι από 900 θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική μεταφορά του αγαπημένου μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία του εγγονού του Δημήτρη Τάρλοου. Η “Μεγάλη Χίμαιρα”, η οποία άφησε τη σφραγίδα της τόσο στο ιστορικό Θέατρο της Σύρου, θα συνεχίσει το ταξίδι της και την επόμενη θεατρική χρονιά, με την ηθοποιό Αλεξάνδρα Αϊδίνη να ερμηνεύει για μία ακόμη φορά την Γαλλίδα Μαρίνα Μπαρέ.

Το μοναδικό αυτό καλλιτεχνικό τριήμερο έκλεισε με μία ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Σταύρο Ξαρχάκο, την οποίο διοργάνωσε ο καλός φίλος του Αντώνη Κομνηνού και πιστός φίλος της Σύρου, Στέλιος Νώτης στο εστιατόριο “Ταρσανάς”. Σε κλίμα ιδιαίτερης ζεστασιάς κι ευγένειας, η “διαπλοκή” του μεγάλου συνθέτη με τα τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη και του Βασίλη Τσιτσάνη αποκαλύφθηκε από την παρουσία τόσο του ίδιου του Σταύρου Ξαρχάκου, όσο όμως και του μουσικού Μανώλη Πάππου, ο οποίος ταξίδεψε τους παρευρισκομένους στο ρεμπέτικο πεντάγραμμο με τους ήχους από το μπουζούκι του.