Ο πεζόδρομος της Πρωτοπαπαδάκη έγινε ο καμβάς 80 μικρών καλλιτεχνών

Τα παιδιά ζωγράφισαν (σ)την πόλη τους

Τις ζωγραφικές τους ικανότητες ξεδίπλωσαν 80 λιλιπούτειοι καλλιτέχνες της Σύρου, μετατρέποντας τον πεζόδρομο της Πρωτοπαπαδάκη σε προσωπικό τους καμβά.

Το απόγευμα της Τρίτης, το ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης πλημμύρισε κέφι, ζωντάνια, χαμόγελα και πρωτότυπες δημιουργίες μικρών και μεγάλων ταλέντων του νησιού, τα οποία αγκάλιασαν την 3η κατά σειρά καλοκαιρινή δράση για παιδιά του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Μετά τον διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής στην παραλία της Βάρης, αλλά και τον επιτυχημένο «Αγώνα Δρόμου Πατινιού» στην Πλατεία Μιαούλη, το Γραφείο Δημάρχου σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Χαρά Κατσαρή – Περρή κάλεσε τους μικρούς φίλους του να ζωγραφίσουν (σ)την πόλη τους.

Ζωγραφίζοντας πάνω στις πλάκες του δρόμου με τις κιμωλίες που έλαβαν από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, οι μικροί δημότες μοιράστηκαν τη χαρά και την έμπνευσή τους, ομόρφυναν την πόλη και το καλοκαίρι μας.

Πεταλουδίτσες, καραβάκια, ήλιοι και πολλά ακόμα σχέδια έδωσαν χρώμα στην «καρδιά» της Ερμούπολης, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε για να συγχαρεί τους καλλιτέχνες και να θαυμάσει τα εμπνευσμένα έργα τους.

Με το σύνθημα «αγαπώ το νησί μου, ζωγραφίζω στην πόλη μου» μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες δράσεις του δήμου, που θα τους φέρουν και πάλι κοντά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν από τα χέρια των διοργανωτών αναμνηστικό δίπλωμα, καθώς και δροσερά αναψυκτικά σε συνεργασία με το Καφέ Μέγαρον.

Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης προσκαλεί όλα τα παιδιά την Τρίτη 18 Αυγούστου 2015 στις 20.00, να ομορφύνουν τον πεζόδρομο της Πρωτοπαπαδάκη στην Ερμούπολη ζωγραφίζοντας με κιμωλίες τις πλάκες με έργα δική τους έμπνευση.

Δεκάδες μικροί καλλιτέχνες ζωγραφίζουν στον δρόμο με κιμωλία με θέμα: "Αγαπώ το νησί μου, περπατώ στην πόλη μου" στην 3η καλοκαιρινή δράση για τα παιδιά από το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης.