10η Τσιπουροβραδιά στην πηγή του Αγίου Αθανασίου

Η εκδήλωση που έγινε παράδοση

Άφθονο έρεε και φέτος το τσίπουρο στην πηγή του Αγίου Αθανασίου στην Άνω Σύρο, όπου για δέκατη συνεχή χρονιά, κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού έδωσαν το «παρών» στο καλοκαιρινό ραντεβού τους με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Σύρου.

Μία από τις γραφικότερες τοποθεσίες της Σύρου αποτέλεσε για μία ακόμη φορά τόπο συνάντησης δεκάδων ανθρώπων, οι οποίοι άφησαν στην άκρη έγνοιες και προβλήματα, συμμετέχοντας σε μία από τις δημοφιλέστερες και επιτυχημένες εκδηλώσεις του προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός».

Πέρα από θεσμός, η αγαπημένη Τσιπουροβραδιά έχει καταφέρει να γίνει και παράδοση, καθώς ο Αύγουστος είναι ταυτισμένος με το γλέντι που στήνεται κάθε χρόνο στην πηγή του Αγίου Αθανασίου με το χορό, το τραγούδι και φυσικά τους νόστιμους μεζέδες να έχουν τον πρώτο λόγο.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η «ψυχή» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου Μπάμπης Κουλούρας, ο οποίος όχι μόνο καλωσόρισε το κοινό με το πλατύ χαμόγελό του και ευχαρίστησε τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους, άλλα κέρασε και παστελαριές τους παρευρισκόμενες, τηρώντας τα έθιμα που ο ίδιος δημιούργησε.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το συγκρότημα του Μέμη Ροσσολάτου, εκτοξεύοντας το κέφι στα ύψη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πολιτευτές Κυκλάδων με την Νέα Δημοκρατία, Βακόνδιος Γεώργιος και Κατερίνα Μονογυιού , ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μάριος Βουτσίνος και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού καθώς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.