Νόστιμη και επιτυχημένη άλλη μία Κακαβιά στον Φοίνικα

Τα χωριά της Σύρου ήταν οι «μεγάλοι» νικητές του περασμένου Σαββάτου, καθώς πλήθος κόσμου συνέρρευσε σε Μέγα Γιαλό και Φοίνικα για το πανηγύρι της Παναγίας της Θαλασσινής, αλλά και την περιβόητη Κακαβιά που διοργανώνουν κάθε χρόνο ο Επιμορφωτικός – Φιλοτεχνικός Σύλλογος Φοίνικα και η Τοπική Κοινότητα Φοίνικα.

Το παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι στην πλατεία του Φοίνικα πραγματοποιήθηκε και φέτος με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος από την Τήνο.

Το μαγείρεμα ξεκίνησε από νωρίς με την περίφημη ψαρόσουπα να σιγοβράζει στα παραδοσιακά σκεύη, τυλίγοντας στις μυρωδιές την παραλία του Φοίνικα. Ντόπιοι και τουρίστες απολάμβαναν μέχρι το βράδυ την νόστιμη ψαρόσουπα, που προσφέρθηκε με ψωμί ή παξιμάδι καθώς και άφθονο κρασί.

Αμέσως μετά το τέλος του μαγειρέματος και ενώ ο κόσμος είχε ήδη πάρει θέση στην πλατεία, ξεκίνησε η μουσικοχορευτική εκδήλωση, η οποία κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, με τον κόσμο να κρατά ακούραστος το γλέντι.

Για μία ακόμη χρονιά, οι επισκέπτες έμειναν ικανοποιημένοι τόσο από τα φρέσκα ψάρια τα οποία γεύτηκαν, όσο και από τις τοπικές παραδόσεις της Σύρου, οι οποίες διατηρούνται χάρη στο έργο και τον αξιοθαύμαστο ζήλο που επιδεικνύουν φορείς και σύλλογοι του νησιού.

Σημειώνεται ότι την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.