Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις ικανότητές τους μέσα από ποικίλες δραστηριότητες

«Η ώρα του παιδιού» στον Ιππικό Όμιλο Κυκλάδων

Σε ένα μεγάλο υπαίθριο παιδότοπο μετατράπηκε χθες το απόγευμα ο φιλόξενος χώρος του Ιππικού Ομίλου Κυκλάδων στην περιοχή του Μάννα, όπου ο Kid και οι εθελοντές του «Kid’s Time» υποδέχτηκαν τους μικρούς φίλους τους για να περάσουν παρέα μία δημιουργική και δραστήρια Κυριακή.

Παιδιά από 2 έως 8 ετών είχαν την ικανότητα να γνωρίσουν τις αθλητικές ικανότητες και τα ενδιαφέροντά τους μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, αλλά και να λάβουν μέρος σε εργαστήρια ζωγραφικής και face painting, κατασκευών και χειροποίητης κούκλας. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει ένας εντυπωσιακός ξυλοπόδαρος, ο οποίος φωτογραφήθηκε με τα παιδιά.

«Μου αρέσει να βλέπω χαρούμενες φατσούλες»

«Το Kids Time λειτουργεί περίπου 2 χρόνια και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή παιδικών εκδηλώσεων» δήλωσε η παιδαγωγός Πόπη Μπατζάκη. «Είναι μια ιδέα που είδα στην Αθήνα και σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να υπάρχει κάτι αντίστοιχο και στη Σύρο, εφόσον έχουμε έναν τέτοιο χώρο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να δώσουμε ερεθίσματα στα παιδιά μας. Υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες, από το να σκαρφαλώσουν μέχρι να περάσουν εμπόδια και να αξιοποιήσουν τα χέρια του. Βλέπω χαρούμενες φατσούλες και εύχομαι αυτό να γίνεται κάθε χρόνο, όσο το δυνατόν πιο συχνά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, οι δραστηριότητες απευθύνεται αποκλειστικά στις μικρές ηλικίες, καθώς τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν διαφορετικά ενδιαφέρονται. Διευκρίνισε δε ότι η εκδήλωση ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας και της σύμπραξης πολλών καταστημάτων της Σύρου, αλλά και μιας μεγάλης ομάδας εθελοντών. «Ο καθένας μου προσέφερε την υπηρεσία του και όχι χρήματα. Έτσι εγώ, με τη δική μου ιδέα καθοδήγησα τον καθένα να προσπαθήσει να μου προσφέρει ό,τι έχει, άλλοι γλυκά και φαγητό, άλλοι τα ξύλα τους για να κάνουν τις κατασκευές, άλλοι τα μπαλόνια τους».

«Σημαντική η έννοια του εθελοντισμού»

Σύμφωνα με την ίδια, το νησί έχει ανάγκη από τέτοιες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια τους έτους και όχι μόνο κατά την εορταστική περίοδο. «Είναι σημαντική η έννοια του εθελοντισμού. Εγώ μπορεί να είχα την ιδέα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά κορίτσια με τα λευκά μπλουζάκια που βοήθησαν στο στήσιμο της εκδήλωσης. Χρειάζεται προσπάθεια και θέληση. Εννοείται ότι υπάρχει βοήθεια και από το Ιδιωτικό Σχολείο του Αγίου Γεωργίου που μου έχουν δώσει κάποια πράγματα, ενώ δύο ακόμα δασκάλες με βοήθησαν για να στηθεί όλο αυτό» υπογράμμισε η κ. Μπατζάκη, απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι την εμπιστεύτηκαν και προσέφεραν το δικό τους λιθαράκι, καθώς και στους φωτογράφους Στέφανο Μαμίδη και Ευτυχία Σιγάλα.