Έναρξη του 2ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού στη Σύρο

Λουκουμοσκονισμένοι γρίφοι για δυνατούς... γλυκατζήδες

Με κέφι, ενθουσιασμό αλλά και όρεξη για νέες λουκουμοπεριπέτειες που θα γλυκάνουν την αναμονή μας μέχρι τη μεγάλη ημέρα του Συριανού Καρναβαλιού, οι «Sevindirdi Angels» και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού σήμαναν το βράδυ της Παρασκευής στην Έπαυλη Τσιροπινά, την επίσημη έναρξη του 2ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού.

Με την υπόσχεση ότι θα φέρει και φέτος τα πάνω κάτω στο νησί, η Επιτροπή Διοργάνωσης του πιο γλυκού παιχνιδιού στην ιστορία των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη Σύρο, καλωσόρισε θερμά τις 13 ομάδες, οι οποίες θα βάλουν τα δυνατά τους για να λύσουν λουκουμοσκονισμένους γρίφους, να φέρουν εις πέρας θεότρελες δοκιμασίες και φυσικά, να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Στο σύντομο χαιρετισμό της, η κ. Μενδρινού απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τα μέλη της Επιτροπής Διοργάνωσης για το ενδιαφέρον, την αφοσίωση και τον αξιοθαύμαστο ζήλο με τον οποίο ανέλαβαν το στήσιμο και το συντονισμό του δεύτερου κύκλου του νέου αυτού καρναβαλικού θεσμού, παρά τον φόρτο των σχολικών υποχρεώσεών τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να ζεσταθούν, συμμετέχοντας σε μία -στιλιστική- δοκιμασία μικρής διάρκειας, στο πνεύμα του φετινού θέματος, που δεν είναι άλλο από τους πειρατές.

Τέλος, σε όλες τις ομάδες δόθηκε ο Λάκης ο Λουκουμοφακελάκης ο οποίος περιείχε το λουκουμοκουτάκι με τους γρίφους, μία χρήσιμη φωτογραφία για τις ομάδες, το λουκουμοκαρτελάκι με το όνομα της κάθε ομάδας και το χαρτί για τις λουκουμοαπαντήσεις που θα πρέπει να συμπληρώσουν. Οι λύσεις των γρίφων βρίσκονται στο σφραγισμένο ξύλινο σεντουκάκι το οποίο παραδόθηκε στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού για να το φυλάξει μέχρι την επίσημη λήξη του παιχνιδιού.

Οι 13 ομάδες που συμμετέχουν στο παιχνίδι είναι οι:

1. ΑΝΩ ΠΟΤΑΜΩΝ-Μiss Marple

2. ΕΚΕΙΝΟΙ..ΟΙ ΖΑΒΟΙ,

3. ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΗ

4. ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ

5. ΚΑΝΤΙΝΕΛΟΙ(Ομάδα Πεζοπόρων Σύρου)

6. ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ

7. "ΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΑΙΔΑ'' του Syros By Night

8. ΛΟΥΚΟΥΜ-ΤΖΕΡΤΖΕΛΕ

9.. Μ.Α.Π.Ε.Σ.

10. ΛΟΥΚΟΥΜΟΚΟΜΑΝΤΟ

11. HULKUMATOI 

12. ΛΑΛΟΙ

13. ΒΑΡΗΚΟΑ ΚΟΑΛΑ

Το επόμενο προγραμματισμένο ραντεβού των ομάδων με την Επιτροπή Διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στις 11:30 στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη».