Η παράδοση «ζέστανε» την Τσικνοπέμπτη στην Ερμούπολη

Ρυθμό απέκτησε για πρώτη χρονιά η Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Ερμούπολης με τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού να πρωταγωνιστούν σε ένα παραδοσιακό γλέντι άνευ προηγουμένου, εισάγοντάς μας με τον καλύτερο τρόπο στη σφαίρα στων αποκριάτικων εκπλήξεων, που έχει επιφυλάξει για το κοινό ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Οι Σύλλογοι Ηπειρωτών, Ποντίων και Βορειοελλαδιτών, Κρητών, Πελοποννησίων , Στερεοελλαδιτών, το παραδοσιακό εργαστήρι Αίαντα Σύρου «Άρωμα Παράδοσης», τα τμήματα ΚΑΠΗ Άνω Σύρου και Βάρης, αλλά και το χορευτικό τμήμα Βάρης παρουσίασαν στην πλατεία Μιαούλη αποκριάτικους παραδοσιακούς χορούς, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις των αρμοδίων ότι το Συριανό Καρναβάλι αποτελεί και φέτος τον καθρέφτη των παραδόσεών μας.

Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην πλατεία, χειροκρότησαν τα μέλη των συλλόγων για την αγάπη και τον ζήλο τους, ενώ δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να τα εμψυχώνουν. Δίπλα στις ομάδες και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού η οποία τις ευχαρίστησε για το αξιόλογο έργο τους, το οποίο θωρακίζει ακόμη περισσότερο το πολιτιστικό «διαμάντι» του νησιού.

Το ίδιο ζεστή, έως καυτή ήταν και η ατμόσφαιρα στην αγορά της Σύρου, όπου οι μεζέδες διαδέχονταν ο ένας τον άλλον στις αναμμένες ψησταριές των επιχειρήσεων και το τσίπουρο έρεε άφθονο. Τα αποκριάτικά του φόρεσε και ο στολισμένος πεζόδρομος της οδού Πρωτοπαπαδάκη, όπου μικροί μασκαράδες ξεχύθηκαν για να παίξουν, να γελάσουν και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.