Πανηγύρι Ιεράς Καρδίας του Ιησού στον Γαλησσά Σύρου

Παράδοση, γλέντι και χαμόγελα

  • Δευτέρα, 11 Ιουλίου, 2016 - 06:22

Πρωταγωνιστής στο κέφι και το χαμόγελο αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ο Γαλησσάς, με τους συμμετέχοντες στο πανηγύρι της Ιεράς Καρδίας του Ιησού να αποδεικνύουν την αγάπη τους για την παράδοση και τη διατήρηση των εθίμων απολαμβάνοντας την όμορφη γιορτή που είχαν προετοιμάσει Σύλλογοι του χωριού από κοινού με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και ειδικότερα με την αρμόδια Τοπική Κοινότητα.

Χτύπησε κόκκινο” το κέφι

Όπως κάθε καλοκαίρι, κάτοικοι κι επισκέπτες έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Ναυτικού Ομίλου Γαλησσά, του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου, του Πολιτιστικού Συλλόγου “Άγιος Στέφανος”, του Συλλόγου Επιχειρηματιών του χωριού και της δημοτικής πλευράς δίνοντας το “παρών” στο γλέντι που αναπτύχθηκε με την πολύτιμη συνδρομή της ορχήστρας “Φιοράντης” από την Τήνο, τα μέλη της οποία “άναψαν” και φέτος το κέφι, εκτοξεύοντάς το στα ύψη.

Παρά το γεγονός πως, οι καιρικές συνθήκες και ο έντονος άνεμος απέτρεψαν την πραγματοποίηση του εντυπωσιακού εθίμου του ανάμματος της “Ιεράς Καρδίας του Ιησού” (ή Φλεγόμενη Καρδιά) σε λόφο του χωριού, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, ωστόσο, κάτοικοι κι επισκέπτες απόλαυσαν τη μουσική και τα τραγούδια, ξεκινώντας μάλιστα από νωρίς το βράδυ τον χορό.

Αξίζει να αναφερθεί πως, προσφέρθηκαν κεράσματα και άφθονο κρασί ενώ τον συντονισμό της επιτυχημένης διοργάνωσης είχαν τόσο ο πρόεδρος της Κοινότητας, Γιάννης Βουτσίνος, όσο και οι υπόλοιποι πρόεδροι των Συλλόγων της περιοχής.

Τονίζεται πως, ιδιαίτερο χρώμα στην γιορτή έδωσε και ο Επιμορφωτικός Σύλλογος και Φιλοτεχνικός Σύλλογος “Ο Φοίνικας Σύρου” παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς ενώ στο πανηγύρι παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου και ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός.