Παιδική χαρά πλημμύρισε τα Χρούσσα

Με χαμόγελα και χαρούμενες παιδικές φωνές πλημμύρισε για τέταρτη συνεχή χρονιά το προαύλιο του Ιερού Ναού Γενέσεως της Θεοτόκου στα Χρούσσα, που αποτέλεσε και φέτος τόπο συνάντησης των μικρών φίλων της Σύρου.   

Η επετειακή εκδήλωση για την 4η χρονιά λειτουργίας της Παιδικής Χαράς της Παναγίτσας των Χρούσσων πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Θεομητορικής εορτής της Γενέσεως της Θεοτόκου, παρουσία πλήθους παιδιών του νησιού.

Οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παίξουν σκάκι και σκοινάκι, να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους με χειροτεχνίες, αλλά και να ασκηθούν σωματικά μέσα από αθλητικές δραστηριότητες.

Την εκδήλωση διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο, η δεμένη ομάδα των εθελοντών της ενορίας, η οποία μεταξύ άλλων προσέφερε στο κοινό σπιτικά κεράσματα, χυμούς και καφέ.

«Στόχος μας ήταν να περάσουμε το μήνυμα ότι η εκκλησία μας είναι ανοιχτή για τα παιδιά» δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η υπεύθυνη της γιορτής Αργυρένια Παραμάνη, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα προαύλιο γεμάτο παιδικά γέλια και χαρά.

Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας

Επιθυμία των διοργανωτών είναι η συνέχιση αυτών των δράσεων που πέρα από ξέγνοιαστες στιγμές, προσφέρει στα παιδιά και τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους.

«Τα παιδιά μαθαίνουν ότι με απλά υλικά μπορούμε να παίξουμε και να περάσουμε ωραία» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα, οι μικροί φίλοι του ναού κατασκεύασαν βραχιόλια, ζωγράφισαν, «ψάρεψαν», μύρισαν και αναγνώρισαν βότανα και έφτιαξαν πύργους από ποτήρια.

Η κ. Παραμάνη δεν παρέλειψε να απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές, χωρίς τη βοήθεια των οποίων η συγκεκριμένη γιορτή δεν θα είχε καθιερωθεί ως ένας αγαπημένος ετήσιος θεσμός. «Η επιτυχία των εκδηλώσεων αποδεικνύουν πως αν συνεργαστούμε, μπορούμε να κάνουμε πολλά όμορφα πράγματα, κατέληξε.