Τελετή έναρξης 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού

Δεν έβγαλαν... "άχνη"

Άφθονη λουκουμόσκονη, συνοδευόμενη από γέλια, χειροκροτήματα και επευφημίες σκορπίστηκε στην χθεσινή τελετή έναρξης του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού στη Σύρο.

Στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2017, τα μέλη της Επιτροπής Διοργάνωσης, Τάσος Αποστόλου, Ξενιώ Δρόσου, Μαρία Ζαλώνη, Παναγιώτης Θεοδωράκης, Αγγελική Παριώτη και Μαρισάντυ Φρέρη υποδέχτηκαν στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη» τις 17 ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο φετινό κύκλο του παιχνιδιού.

Για εννιά περίπου ημέρες, οι 242 συμμετέχοντες θα λουκουμοαχνίσουν όλο το νησί, επιλύοντας γρίφους, ανακαλύπτοντας κρυμμένα στοιχεία, βιώνοντας κωμικές καταστάσεις και γνωρίζοντας την ιστορία της Σύρου μέσα από ευφάνταστες δοκιμασίες.

Καλή διασκέδαση και επιτυχία ευχήθηκε στις ομάδες και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, η οποία παρέλαβε από τα μέλη της επιτροπής το σφραγισμένο κουτί με τις λύσεις όλων των γρίφων. Οι απαντήσεις θα δοθούν στην απονομή του νικητή την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Σημειώνεται μάλιστα ότι την κ. Μενδρινού "συνόδευσαν" προς την έξοδο οι «bodyguards» της Λουκουμοεπιτροπής, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε απόπειρα «αρπαγής» των πολυπόθητων λύσεων.

Αμέσως μετά, διεξήχθη η εναρκτήρια δοκιμασία του παιχνιδιού με τον τίτλο «Μη βγάλεις… άχνη». Δύο παίκτες από κάθε ομάδα κλήθηκαν να μεταφέρουν με ένα κουτάλι στο στόμα ζάχαρη άχνη από το βάζο της σε ένα τοποθετημένο ποτήρι. Στη συνέχεια, η ζάχαρη ζυγίστηκε και η ομάδα που μετέφερε τη μεγαλύτερη ποσότητα, κέρδισε και τους περισσότερους πόντους, έχοντας προβάδισμα. Νικήτρια της εναρκτήριας δοκιμασίας ήταν η ομάδα "Εκείνοι... οι Ζαβοί" που συγκέντρωσε 436 γραμμάρια και πήρε 10 πόντους.

Η 1η δοκιμασία του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού θα διεξαχθεί αύριο και ώρα 11:00 στο αίθριο του Δημαρχείου, ενώ η παράδοση των λυμένων γρίφων από τους αρχηγούς των ομάδων και η διεξαγωγή της 2ης δοκιμασίας θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο και ώρα 14:00 το επόμενο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017.

Αναλυτικότερα, στην έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης".