Παρουσίαση στολών των ομάδων του Συριανού Καρναβαλιού "Γεώργιος Σουρής 2017" και σεργιάνι στην Ερμούπολη

Και το κέφι... τέρμα τα γκάζια

Γονδολιέρηδες, σούπερ ήρωες, προϊστορικοί άνθρωποι, Ευχούληδες, χαβανέζες, Ινδοί, σαγιονάρες, σταρ του Ermoupolywood, αστέρια του διαστήματος και πολλές ακόμη φυσιογνωμίες θα παρελάσουν στο Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2017.

Κέφι, ενθουσιασμός και παιχνιδιάρικη διάθεση επικράτησε στην παρουσίαση των στολών της φετινής διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Οι παρουσιαστές του Συριανού Καρναβαλιού Μαριάννα Βακονδίου και Γιώργος Ρούσσος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού καλωσόρισαν τους εκπροσώπους των 14 καρναβαλικών ομάδων, που για μία ακόμη χρονιά θα κάνουν το νησί άνω-κάτω, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να συμμετέχουν μαζί τους στο μεγάλο αυτό πάρτι.

Πρωτότυπα κοστούμια, εντυπωσιακά αξεσουάρ, μα πάνω από όλα τα λαμπερά χαμόγελα των καρναβαλιστών θα μαγνητίσουν και φέτος τα βλέμματα, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη της διοργάνωσης αλλά και το κέφι όλων όσοι θα επιλέξουν το Συριανό Καρναβάλι για να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Αμέσως μετά την παρουσίαση, ακολούθησε σεργιάνι στην αγορά, στην παραλία και στον πεζόδρομο της Ερμούπολης, όπου μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές φωτογραφήθηκαν και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, εισπράττοντας ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια.

Στο φετινό Καρναβάλι συμμετέχουν οι ομάδες:

  1. Αγ. Μάρκος…. Αγ. Νικόλαος μ’ ένα κουπί στο χέρι
  2. Γιατί… έτσι μας αρέσει
  3. Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει
  4. Ευχούληδες – Φέτος θα σας trollaρουμε
  5. Το 4ο είναι superυπέροχο
  6. Ταζ Μπαχάλ
  7. Νεράιδες και παλικάρια
  8. Ermoupolywood
  9. Στη χωνολουλού
  10. Τα αγγελούδια… της Απάνω Χώρας
  11. Syros wars – May the force be with you
  12. Στα ΧΑΛΑΡΑ δια ροπάλου
  13. Σουβλάκι γουέστερν και πράσσειν άλογα
  14. Ψυχές Πανεπιστημίου Αιγαίου

Σημειώνεται ότι αύριο το πρωί οι Καρναβαλικές Ομάδες θα πραγματοποιήσουν παρέλαση στα χωριά της Σύρου.