Το Καρναβαλικό "Θηριοτροφείο" στα χωριά της Σύρου

Το Συριανό Καρναβάλι δεν έχει γεωγραφικά όρια κι αυτό, θέλησαν να αποδείξουν τόσο οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης όσο και οι συμμετέχοντες καρναβαλιστές, πραγματοποιώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά μία «θεότρελη» περιοδεία στα χωριά του νησιού.

Κέφι, ενθουσιασμός και πολλή τρέλα φορτώθηκαν σε ένα λεωφορείο και διαδόθηκαν σε κάθε σημείο της Σύρου, όπου εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων υποδέχτηκαν τους καρναβαλιστές και γιόρτασαν μαζί τους με χορούς, τραγούδια, αλλά και… τσιμπούσια.

Πρώτοι έσυραν τον χορό οι παρουσιαστές του Συριανού Καρναβαλιού "Γεώργιος Σουρής" 2017  Γιώργος Ρούσσος και Μαριάννα Βακονδίου, οι οποίοι καθ’ όλη την περιοδεία του «Καρναβαλικού Θηριοτροφείου» της Σύρου ξεσήκωναν τις ομάδες, εκτοξεύοντας τη διασκέδαση στα ύψη. Τις ομάδες συνόδευσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σύρου - Ερμούπολης, Θωμαή Μενδρινού.

Κίνι, Βάρη, Φοίνικας και Ποσειδωνία ήταν μερικοί από τους σταθμούς των καρναβαλιστών οι οποίοι έδωσαν μία πρώτη γεύση στους κατοίκους των χωριών για το μεγάλο πάρτι που θα στηθεί το επόμενο σαββατοκύριακο σε Άνω Σύρο (25/2) και Ερμούπολη (26/2).