Λήξη του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού

Νικητές οι «Λίθιοι»

Οι «Λίθιοι» είναι η ομάδα που σφράγισε με το όνομά της το 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού στη Σύρο, αποδεικνύοντας με τη νίκη της πως δεν είναι μόνο έξυπνη, αλλά και πανέτοιμη να διοργανώσει τον επόμενο κύκλο του παιχνιδιού.

Δεύτεροι στην κατάταξη βρέθηκαν «Εκείνοι οι Ζαβοί», ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι «Κουμπάροι και οι φίλοι τους». Σημειώνεται ότι οι «Λίθιοι» θα ανοίξουν την παρέλαση του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2017, κρατώντας το λάβαρο του «Λουκουμιού».

Οι δοκιμασίες του πιο γλυκού παιχνιδιού δράσης στη Σύρο ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου με την αναζήτηση ενός πραγματικού κρυμμένου λουκουμιού. Το κυνήγι ξεκίνησε αμέσως μετά την παράδοση των γρίφων, στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Το κυνήγησαν… μα δεν το βρήκαν

Οι 17 ομάδες πήραν στα χέρια τους έναν χάρτη με πέντε φανερούς και δύο κρυφούς σταθμούς. Οι συμμετέχοντες, αφού συνέλεξαν στοιχεία, χρησιμοποίησαν τα κατάλληλα εργαλεία και έλυσαν ένα κρυπτόλεξο, βρέθηκαν στο σημείο συνάντησης που ήταν το δημαρχείο για να βρουν και να πιάσουν στα χέρια τους το πολυπόθητο λουκούμι.

Στη δεύτερη φάση της δοκιμασίας, όλες οι ομάδες τράβηξαν κλήρο επιλέγοντας ένα χρώμα. Έτσι χωρίστηκαν σε τέσσερα χρώματα, που το καθένα από αυτά είχε 4 ομάδες! Το κάθε χρώμα έπαιρνε έναν κοινό γρίφο και δύο άτομα από κάθε ομάδα έτρεχαν ταυτόχρονα να βρουν μέσα στο δημαρχείο αυτά που ζητούσε η Επιτροπή Διοργάνωσης (Λουκουμόσκονη). Ο πιο γρήγορος και πιο σωστός περνούσε στην επόμενη φάση.

Από κάθε χρώμα αναδείχθηκε ένας νικητής. Στον τελικό πέρασαν τα «Παραδοσιακά Λουκουμάκια», οι «Καντηνέλοι», «Οι ωραίοι έχουν χρέη» και τα «Βαρήκοα Κοάλα». Οι ομάδες πήραν στα χέρια τους έναν καινούριο και ακόμα δυσκολότερο γρίφο, τον οποίο έπρεπε να λύσουν για να μάθουν τρία νούμερα. Στη συνέχεια, δοκίμασαν τα νούμερα στο λουκέτο που είχε το σεντούκι επάνω στο πηγάδι, ωστόσο καμία δεν κατάφερε να το ανοίξει στο τέλος.

Η απονομή των νικητών και η τελετή λήξης του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου και στη συνέχεια διοργανωτές και συμμετέχοντες, το έκαψαν στο «Loukoumi 60s-90s Trash Party» στο Centro Live.