Θερμή υποδοχή των καρναβαλικών ομάδων σε Ερμούπολη και χωριά

Συριανή τρέλα… για πάντα

Γονδολιέρηδες, σούπερ ήρωες, προϊστορικοί άνθρωποι, Ευχούληδες, χαβανέζες, Ινδοί, σαγιονάρες, σταρ του Ermoupolywood, αστέρια του διαστήματος και πολλές ακόμη φυσιογνωμίες θα παρελάσουν στο Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2017.

Κέφι, ενθουσιασμός και παιχνιδιάρικη διάθεση κυριάρχησαν στην παρουσίαση των στολών της φετινής διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Οι παρουσιαστές του Συριανού Καρναβαλιού Μαριάννα Βακονδίου και Γιώργος Ρούσσος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού καλωσόρισαν τους εκπροσώπους των 14 καρναβαλικών ομάδων, που για μία ακόμη χρονιά θα κάνουν το νησί άνω-κάτω, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να συμμετέχουν μαζί τους στο μεγάλο αυτό πάρτι.

Πρωτότυπα κοστούμια, εντυπωσιακά αξεσουάρ, μα πάνω από όλα τα λαμπερά χαμόγελα των καρναβαλιστών θα μαγνητίσουν και φέτος τα βλέμματα, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη της διοργάνωσης αλλά και το κέφι όλων όσοι θα επιλέξουν το Συριανό Καρναβάλι για να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Παρουσίαση στολών στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Τις παρελάσεις τόσο στα σοκάκια της Άνω Σύρου (25/2), όσο και στους δρόμους της Ερμούπολης (26/2) θα ανοίξει η ομάδα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος», η οποία φέτος ετοιμάζει ταξίδι με συγκεκριμένη πορεία πλεύσης και μ’ ένα κουπί στο χέρι «από τη Βενετία του Αγ. Μάρκου στη μικρή Βενετία του Αγ. Νικολάου».

Τον κακό καιρό, τη βροχή, το κρύο και τα χιόνια θα ξορκίσει φέτος η ομάδα του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βάρης – Μάννα, η οποία συμμετέχει για 2η χρονιά στο Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής». Αυτή τη φορά θα φορέσει τις σαγιονάρες της και θα ξεχυθεί στις όμορφες παραλίες της Σύρου, προσπαθώντας να μας πείσει ότι «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα». Μικροί και μεγάλοι θα αγνοήσουν τον γκρίζο ουρανό, θα χορέψουν και θα διασκεδάσουν σε χαλαρούς καλοκαιρινούς ρυθμούς για να φέρουν πιο γρήγορα ζεστές και ηλιόλουστες ημέρες.

Μετά τα Συριανά Λουκουμάκια, τις γλυκές τσούχτρες και το τρελό Ρούμπικ, η ομάδα παιδιών και γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης επιστρέφει στο Συριανό Καρναβάλι με τα “emotions”, επιχειρώντας να πλημμυρίσει τις καρδιές όλων με συναισθήματα χαράς και κεφιού.

Superοχες μεταμφιέσεις

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου με την παιδικότητα και τη ζωντάνια που τον διακρίνει, έρχεται στη φετινή διοργάνωση με τους χρωματιστούς Ευχούληδες, για να trollάρουν οτιδήποτε κάνει μίζερη και στενάχωρη την καθημερινότητά μας. Superοχη θα είναι φέτος η ομάδα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, η οποία μέσα από το ταξίδι της στο Συριανό Καρναβάλι, διαπίστωσε ότι τελικά διαθέτει μια εξαιρετική εσωτερική δύναμη, με την οποία μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Με την ευχή ο Βούδας να είναι σύμμαχος τους και να μη στείλει βροχές και καταιγίδες τις ημέρες των καρναβαλικών παρελάσεων στη Σύρο, «Εκείνοι οι Ζαβοί» αφήνουν πίσω τους τις Βραζιλιάνες του Ρίο και έρχονται με μία νέα «φυλή» για να μετατρέψουν το Συριανό Καρναβάλι σε «Ταζ Μπαχάλ».

Κινηματογραφικές «επισκέψεις»

Την ελληνική ταινία, από την οποία εμπνεύστηκαν το όνομα της ομάδας τους, θα ζωντανέψουν οι «Νεράιδες και τα παλικάρια» του Συριανού Καρναβαλιού, στήνοντας το δικό τους κρητικό γλέντι, με το Κατερινώ, τον Μανούσο και φυσικά το Λενιώ, να σύρουν το χορό. Διάσημοι κινηματογραφικοί αστέρες του «Belle Epoque» καταφτάνουν στο «Ermoupolywood» για να γυρίσουν μεγάλες παραγωγές και να στρέψουν όλα τα βλέμματα πάνω στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Στη «Χωνωλουλού», που στα χαβανέζικα σημαίνει «προστατευόμενος κόλπος» θα μας ταξιδέψουν φέτος «Οι Ωραίοι που έχουν Χρέη». Δύο νέοι θα ζήσουν τον αχαλίνωτο έρωτά τους σε αυτόν τον εξωτικό παράδεισο και τα μέλη της φυλής θα ακολουθούν με κέφι, γλέντι και χορό στο ρυθμό της Χούλα. Η ομάδα θέλει να περάσει το μήνυμα της ALOHA που σημαίνει Αγάπη, Ειρήνη, Συμπόνοια Έλεος, συνώνυμα της Ευγένειας και της Ξεγνοιασιάς.

Γιάμπα, ντάμπα ντου…

Φύλακες – άγγελοι των καρναβαλιστών της Σύρου θα γίνουν φέτος τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, ενώ οι Vourvourigans έρχονται φορτσάτοι από το διάστημα με το θέμα «Syros wars – May the force be with you». Τον Φρέντι, τη Βίλμα, τον Μπάρνεϋ, την Μπέτι και όλη την παρέα των αγαπημένων Φλιντστόουνς φέρνει στο φετινό Συριανό Καρναβάλι η Ομάδα Πεζοπόρων Σύρου. «Σουβλάκι, γουέστερν και πράσσειν άλογα» θα μας ταΐσουν φέτος οι «Άνω Ποταμών», ενώ οι καρναβαλικές παρελάσεις θα ολοκληρωθούν με τις «Ψυχές» του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των στολών, οι ομάδες παρέλαβαν τις ταμπέλες τους και αμέσως μετά, ακολούθησε σεργιάνι στην αγορά, στην παραλία και στον πεζόδρομο της Ερμούπολης, όπου μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές φωτογραφήθηκαν και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, εισπράττοντας ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια.

Καρναβαλικό Θηριοτροφείο on tour

Το Συριανό Καρναβάλι δεν έχει γεωγραφικά όρια κι αυτό, θέλησαν να αποδείξουν τόσο οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης όσο και οι συμμετέχοντες καρναβαλιστές, πραγματοποιώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά μία «θεότρελη» περιοδεία στα χωριά του νησιού.

Κέφι, ενθουσιασμός και πολλή τρέλα φορτώθηκαν χθες το πρωί στα λεωφορεία του «Καρναβαλικού Θηριοτροφείου» της Σύρου και διαδόθηκαν σε κάθε σημείο της Σύρου. Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων υποδέχτηκαν τους καρναβαλιστές και γιόρτασαν μαζί τους με χορούς, τραγούδια, αλλά και… τσιμπούσια.

Κίνι, Βάρη, Φοίνικας και Ποσειδωνία ήταν μερικοί από τους σταθμούς των καρναβαλιστών οι οποίοι έδωσαν μία πρώτη γεύση στους κατοίκους των χωριών για το μεγάλο πάρτι που θα στηθεί το επόμενο σαββατοκύριακο σε Άνω Σύρο και Ερμούπολη.