Κορύφωση Συριανού Καρναβαλιού

  • Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, 2017 - 06:24

Θεατρικό «άρωμα» θα έχει για δεύτερη συνεχή χρονιά το «Συριανό Καρναβάλι» το

οποίο καλεί τους φίλους του σε μία σπονδυλωτή σατιρική παράσταση με την υπογραφή των ομίλων «Απόλλων», «Σουρής», «Γαλησσάς» και Μπαστιάς.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 20:30 στο Θέατρο «Απόλλων».

Το πρώτο μεγάλο ραντεβού τους δίνουν οι καρναβαλιστές της Σύρου το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου. Οι 17 καρναβαλικές ομάδες παρελαύνουν στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, ενώ στη συνέχεια αναβιώνει το έθιμο των «Ζεϊμπεκιών» από το Παραδοσιακό εργαστήρι «Άρωμα Παράδοσης».

Το πρωί της Κυριακής, λίγο πριν την κορύφωση του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2017, θα πραγματοποιηθεί στο ΘΈΑΤΡΟ Απόλλων παραδοσιακό φεστιβάλ με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Συμμετέχουν το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου και τρία χορευτικά τμήματα από την Εύβοια, το Μεσολόγγι και τη Θεσσαλονίκη.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, ξεκινάει η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων στους δρόμους της Ερμούπολης, την οποία ανοίγει η νικήτρια ομάδα του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού «Οι Λίθιοι».

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις συνεχίζονται με τα Κούλουμα στις εξοχές της Σύρου (27/2), αλλά και το Κάψιμο του Καρνάβαλου στην Άνω Σύρου – αναβίωση εθίμου της τελευταίας Αποκριάς των Καθολικών στην Άνω Σύρο. Συμμετέχουν το Άρωμα Παράδοσης, το ΚΑΠΗ Άνω Σύρου, το ΚΑΠΗ Βάρης, η Χορευτική ομάδα Βάρης, η Χορευτική ομάδα Κινίου και ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Σύρου.

Τέλος, στις 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Απόλλων εκδήλωση, αφιερωμένη στα 40 χρόνια θεατρικής πορείας του Θεατρικού Ομίλου "Ο Σουρής" με αναδρομή στο σπουδαίο έργο του.