Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον πεζόδρομο της Θυμάτων Σπερχειού και στην πλ. Άννης Κουτσοδόντη

Η Ερμούπολη “παίζει” στον ρυθμό του Καρναβαλιού

Με αστείρευτο κέφι, χαμόγελα, παιχνίδι και χορό “πλημμύρισε” το πρωί του Σαββάτου η Ερμούπολη, καθώς μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί στον πεζόδρομο της Θυμ. Σπερχείου και στην πλ. Άννης Κουτσοδόντη.

Προσμένοντας εναγωνίως την κορύφωση του Συριανού Καρναβαλιού “Γεώργιος Σουρής” με τις δύο παρελάσεις, απόψε το βράδυ (20.00) στην Άνω Σύρο και την Κυριακή το μεσημέρι στην Ερμούπολη (16.00), τα μικρά παιδιά και οι γονείς τους συμμετείχαν στην εκδήλωση Circus Street Party καθώς και στο μουσικοχορευτικό δρώμενο της θεατρικής ομάδας “Μίμου Άπτου”.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 11.30 η Θυμ. Σπερχειού γέμισε ασφυκτικά με παιδικές φωνές, καθώς οι μικροί μπόμπιρες απόλαυσαν παιχνίδι και χορό, ενώ ρίχτηκαν με την ψυχή τους σε αποκριάτικες δημιουργίες. Παράλληλα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όσοι βρέθηκαν στην πλ. Άννης Κουτσοδόντη παρακολούθησαν “Το μαγικό Ξόρκι της Αποκριάς”, βασισμένο στο ομώνυμο κείμενο της Μάρως Θεοδωράκη, με τα μικρά παιδιά να συμμετέχουν προσηλωμένα στην προσπάθεια των “πρωταγωνιστών” της χώρας “Ζήσε και Γέλα”, προκειμένου να σωθεί το Καρναβάλι.

Πρόκειται για δύο σημαντικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία καταστηματαρχών της Θυμ. Σπερχειού (διοργάνωση kid's time) καθώς και της ομάδας Μίμου Άπτου, δίνοντας ρυθμό και αποκριάτικο κέφι το πρωινό του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης.