Καρναβαλικό ξεφάντωμα στα σοκάκια της Άνω Σύρου

  • Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, 2017 - 22:32

Το πρώτο πάρτι του Συριανού Καρναβαλιού “Γεώργιος Σουρής” 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου στα σοκάκια της Άνω Σύρου, που “πλημμύρισαν” από καρναβαλιστές και επισκέπτες του νησιού έτοιμους να ξεφαντώσουν, δίνοντας το σήμα έναρξης για την κορύφωση της μεγάλης διοργάνωσης.

Λίγο μετά τις οχτώ ξεκίνησε η παρέλαση των ομάδων στον μεσαιωνικό οικισμό, η καρδιά του οποίου χτυπούσε από νωρίς σε καρναβαλικούς ρυθμούς, με επιχειρήσεις και κατοίκους να υποδέχονται μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Όσοι έδωσαν ραντεβού στην Πιάτσα της Άνω Σύρου είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση από τις “εκπλήξεις” που επιφυλάσσουν στους φίλους τους οι 17 καρναβαλικές ομάδες.

Οι παρουσιαστές του Συριανού Καρναβαλιού Μαριάννα Βακονδίου και Γιώργος Ρούσσος προλόγισαν τις συμμετοχές, ενώ ευχαρίστησαν όσους στηρίζουν τη φετινή διοργάνωση, δίνοντας τη σκυτάλη στην αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου των Ζεϊμπεκιών στην πλατεία Μάρκου Βαμβακάρη.

Σημειώνεται ότι αύριο, μετά τις τέσσερις το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων στους δρόμους της Ερμούπολης.

Συνεχής προσθήκη φωτογραφιών