Το Συριανό Καρναβάλι δεν έτυχε... πέτυχε

Από τα προϊστορικά Χάλαρα της Απάνω Χώρας, μέχρι τη μακρινή Χονολουλού “ταξίδεψαν” φέτος οι φίλοι του Συριανού Καρναβαλιού “Γεώργιος Σουρής” 2017, οι οποίοι για μία ακόμη φορά δεν έφυγαν εντελώς “στεγνοί” από τη μεγάλη διοργάνωση λόγω της ήπιας επιδείνωσης του καιρού.

Η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων στους δρόμους της Ερμούπολης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, παρουσία πλήθους κατοίκων και επισκεπτών του νησιού που ενθάρρυναν και αποθέωναν τους συμμετέχοντες με επευφημίες και το ζεστό "χειροκρότημά" τους.

Πρωταγωνιστής της μεγάλης παρέλασης ήταν ο σπουδαίος σατιρικός ποιητής της νεότερης Ελλάδας, Γεώργιος Σουρής (Γεώργιος Μιχαλάκης), συνοδευόμενος στο προσωπικό άρμα του, που επιμελήθηκε η Πηνελόπη Ασλάνογλου, από τους δύο ήρωές του, Φασουλή και Περικλέτο (Δημήτρη και Λάκη Καπέλλα). Οι τρεις τους παρουσίασαν ένα μοναδικό θεατρικό δρώμενο στην Πλατεία Μιαούλη.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η ομάδα “Λίθιοι” που διακρίθηκε στο 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού.

Οι φετινές καρναβαλικές συμμετοχές

Την παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων άνοιξαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Στροπώνων Ευβοίας με το θέμα “Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι...”. Ακολούθησαν οι “Γονδολιέρηδες” του “Αγίου Γεωργίου” και οι “φατσούλες” του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Πρόωρα έφεραν το φετινό καλοκαίρι οι “σαγιονάρες” του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείων Βάρης – Μάννα και αμέσως μετά η Ερμούπολη έγινε πολύχρωμη με τους Ευχούληδες του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου. Ακολούθησαν οι “superοχοι” του 4ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ οι παιδικές ομάδες ολοκληρώθηκαν με τον “Γυφτομαχαλά από την Χαλάστρα” του Χορευτικού Συλλόγου Χαλάστρας ΚΠΟΔΔ Θεσσαλονίκης και ¨Του Κουτρούλη τον Γάμο” από τον Λαογραφικό Αθλητικό Σύλλογο Μεσολογγίου.

“Μπάχαλο” τα έκαναν εκείνοι... οι Ζαβοί που με τις ευλογίες του Βούδα μας μετέφεραν το “Ταζ Μπαχάλ”, νεράιδες και παλικάρια ξεπήδησαν από την οθόνη της Φίνος Φιλμ στο λιμάνι της Σύρου και η Ερμούπολη έγινε πόλος έλξης για stars του Χόλιγουντ από το “Belle Epoque Cafe”.

Στη “Χωνολουλού” πήγαν φέτος οι Ωραίοι που έχουν χρέη, ενώ τα αγγελούδια της Απάνω Χώρας έριξαν τις ζεϊμπεκιές τους στην πλατεία Μιαούλη. Από το διάστημα κατέβηκαν φέτος οι Vourvourigans για έναν διαφορετικό πόλεμο των άστρων και από τα προϊστορικά Χάλαρα κατέφτασαν οι Φλίντστοουνς της Ομάδας Πεζοπόρων Σύρου. Οι “Άνω Ποταμών” παρουσίασαν το θέμα “Σουβλάκι Φουέστερν και Πράσσειν Άλογα” και η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τις ¨”ψυχές” του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των τεσσάρων μεγάλων νικητών, ακολούθησε το καθιερωμένο πάρτι στον πεζόδρομο της Πρωτοπαπαδάκη.

Η “Κοινή Γνώμη” σας παρουσιάζει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση με τη λίστα των νικητών του Συριανού Καρναβαλιού “Γεώργιος Σουρής 2017”.