Φίνα στην Αληθινή με την Πανσέληνο αγκαλιά

  • Τετάρτη, 9 Αυγούστου, 2017 - 06:24

Η χιλιοτραγουδισμένη Αληθινή του Πατριάρχη του ρεμπέτικου Μάρκου Βαμβακάρη και η μπλε πανσέληνος του Αυγούστου περίμεναν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σύρου για να γιορτάσουν μαζί σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου διοργάνωσαν με επιτυχία την Αυγουστιάτικη Μουσική Βραδιά με Πανσέληνο στην περιοχή της Αληθινής, η οποία προσέλκυσε και φέτος πλήθος κόσμου.

Αληθινή αυτοκρατορική θέα

Με αγαπημένα τραγούδια, ρομαντική διάθεση και έξω καρδιά, μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους, αγναντεύοντας πανοραμικά την Άνω Σύρο και την Ερμούπολη, αλλά και το Αυγουστιάτικο φεγγάρι που πρόβαλε πάνω από τη Δήλο. Άλλωστε, η Πανσέληνος του Αυγούστου, το πιο φωτεινό φεγγάρι του έτους είναι ένα από τα γεγονότα που περιμένουν με περισσή ανυπομονησία οι απανταχού ρομαντικοί κάθε χρόνο.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, Μπάμπης Κουλούρας αφιέρωσε τη βραδιά στον επίτιμο -πλέον- Δημότη Σύρου - Ερμούπολης, Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος προσφέρει φιλότιμα και γενναιόδωρα τη βοήθειά του, όχι μόνο στους Συριανούς αλλά και σε όλους τους Έλληνες.

Στην εκδήλωση έπαιξαν και τραγούδησαν η Σταυρούλα Μανωλοπούλου, ο Αντώνης Μαραγκός και ο Ισίδωρος Ρούσσος.

Η Φρειδερίκη, οι γυναίκες και οι ταβέρνες της Αληθινής ετοίμασαν πεντανόστιμα μεζεδάκια ενώ λίγο κρασί και τσιπουράκι συμπλήρωσαν τη χαρά της βραδιάς.

Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Χατζηπαναγιώτου.

Πολύτιμη ήταν η συμβολή της αστυνομίας στη ρύθμιση της κυκλοφορίας, δεδομένου του μεγάλου αριθμού οχημάτων που κατέκλυσαν την περιοχή.

Το επόμενο ραντεβού του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου με τους φίλους του είναι η γνωστή σε όλους Τσιπουροβραδιά, το Σάββατο 26 Αυγούστου στην Πηγή του Αγίου Αθανασίου.