Έναρξη νέων δραστηριοτήτων για τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

  • Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, 2018 - 09:29

Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά, Νόστιμη και Δημιουργική.
Με Υγεία, Όρεξη, Καλή Διάθεση να μοιραζόμαστε ωραίες στιγμές γύρω από το τραπέζι μας.
Να ομορφαίνουμε την καθημερινότητά μας με τις νοστιμιές που δημιουργούμε και μοιραζόμαστε.

Ξεκινάμε την ερχόμενη Τετάρτη τις δραστηριότητές μας για το 2018 από την παραλία της Μυκόνου. Αφορμή μια πρόσκληση που είχαμε από το Μουσικό Μεζεδοπωλείο-Music Port στον Γιαλό.
Με αυτή την ευκαιρία, στο πλαίσιο των περιδιαβάσεών μας από τις Τοπικές Κουζίνες, θα κάνουμε μια ακόμα περιήγηση στην Κρητική Μαγειρική. Οδηγός μας αυτή τη φορά -σε συνεργασία με τον μάγειρα Αρθούρο Αποστόλου- θα είναι ο Μανώλης Αλεξανδράκης.
Θα μας μιλήσει για τις γευστικές του μνήμες από το νησί, για το πώς και τί διαχειρίζεται η Κρήτη στην κατσαρόλα της και θα μας παρουσιάσει 3 ονομαστά Κρητικά πιάτα:
-Κουκουβάγια,
-Χοχλιούς Μπουμπουριστούς,
-Γαμοπίλαφο

Με την ευκαιρία της πρώτης αυτής συνάντησης θα γίνει ενημέρωση και διερευνητικός διάλογος για την Ανοιξιάτικη Γαστρονομική εκδήλωση που σκεφτόμαστε να διοργανώσουμε στο νησί στο πλαίσιο του Taste of Mykonos. Χαρά και επιθυμία μας είναι να βρεθούμε κοντά όσοι περισσότεροι από το χώρο της εστίασης, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μάγειρες, παραγωγοί, ξενοδόχοι κ.ά. Στόχος μας μέσα από το ταξίδι σε νέες και παλιές γεύσεις και τεχνικές, η συμμετοχή στη χαρά της μαγειρικής, η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και η προβολή της Μυκόνου.

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, ώρα 05:30 μμ στο Μουσικό Μεζεδοπωλείο-Café Music Port, που βρίσκεται στο κέντρο του Γιαλού.

Η είσοδος, όπως πάντα μέχρι σήμερα, είναι ανοικτή και δωρεάν, για όλους εκείνους που βρίσκονται στο νησί και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να μοιραστούν όσα η μαγειρική μπορεί να προσφέρει στην αμοιβαία κατανόηση και επικοινωνία.