Τελετή λήξης του φετινού «Λουκουμιού», τον πήχη του οποίου ανέβασε ακόμα υψηλότερα η διοργανώτρια ομάδα των «Λίθιων»

Νικητές του 4ου Κυνηγιού «Εκείνοι… οι Ζαβοί»

Έπεσε η αυλαία του 4ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού στη Σύρο με "Εκείνους ...τους Ζαβούς" να αποδεικνύονται τα καλύτερα λαγωνικά για το 2018.

Η τελετή λήξης του φετινού παιχνιδιού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη». Το χαμόγελο των 245 συμμετεχόντων που έτρεξαν, έπαιξαν, γέλασαν και κυρίως, διασκέδασαν με την ψυχή τους ήταν η επιβράβευση της διοργανώτριας ομάδας των «Λίθιων», που κατά γενική ομολογία, ανέβασαν τον πήχη ακόμα υψηλότερα, με τους γρίφους και τις ευφάνταστες δοκιμασίες τους.

Οι νικητές της 4ης διοργάνωσης «Εκείνοι οι ζαβοί» βρέθηκαν στην πρώτη θέση της τελικής κατάταξης με διαφορά 5,5 βαθμών από τα «Παραδοσιακά Λουκουμάκια», ενώ λίγο πιο κάτω τερμάτισε η ομάδα της «Λουκουμόσκονης» η οποία, το 2017, είχε διοργανώσει το 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού.

Το -σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ-ΜεΑ Ερμούπολης- βραβείο και την εκπαιδεύτρια Στέλλα Γιαλόγλου, παραδόθηκε στους νικητές από την Κατερίνα και τον Νίκο, οι οποίοι συνοδεύονταν από την υπεύθυνη της δομής κ. Μόσχα Κοντορούση και την εκπαιδεύτρια Ελευθερία Βιτάλη.

«Η επιβράβευση των κόπων μας είναι το χαμόγελο των συμμετεχόντων»

Το φετινό «Κυνήγι» έκλεισε τον κύκλο του, αφήνοντας πίσω του μερικές από τις καλύτερες στιγμές στην ιστορία του παιχνιδιού. Τα μέλη των «Λίθιων», οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτόν για να νοστιμίσουν ακόμη περισσότερο το «Λουκούμι», δηλώνουν στην «Κοινή Γνώμη» απόλυτα ικανοποιημένοι από την απήχηση που είχε η φετινή διοργάνωση τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στον κόσμο που την παρακολούθησε. «Η επιβράβευση των κόπων μας είναι τα φωτεινά χαμόγελα όλων, μικρών και μεγάλων και οι γεμάτες κέφι και θετική διάθεση 10 ημέρες που περάσαμε όλοι μαζί όσο εξελισσόταν το παιχνίδι. Στόχος μας, εξ’ αρχής, ήταν να το «επικοινωνήσουμε»  όσο το δυνατόν περισσότερο και να γίνει ένας ακόμη λόγος για κάποιον που θέλει να επισκεφτεί το νησί μας οποιαδήποτε εποχή του χρόνου», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το μυστικό της επιτυχίας τους, σύμφωνα με τους ίδιους, ήταν η αγάπη του πυρήνα της ομάδας τους για τις Απόκριες, όπως αποδεικνύουν άλλωστε τα 6 συναπτά έτη που ακολουθούν ενεργά τους αποκριάτικους θεσμούς του νησιού μας και η οποία μεταφέρθηκε και στα υπόλοιπά μέλη της ομάδας. «Αγκαλιάσαμε το Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού από την πρώτη χρονιά που ξεκίνησε, πιστέψαμε σε αυτό και θελήσαμε να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας, ώστε αυτό το παιχνίδι που μοιράζει χαμόγελα και δημιουργεί όμορφες στιγμές και αναμνήσεις να γίνει ένας ισχυρός θεσμός».

Όσον αφορά στους «Ζαβούς» που θα διοργανώσουν το 5ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού το 2019, οι Λίθιοι θεωρούν δεδομένη την επιτυχία τους, καθώς «κουβαλούν» την ίδια αγάπη, την ίδια όρεξη και δημιουργική τρέλα με τη δική τους ομάδα.

Το αστείρευτο κέφι όλων των ομάδων, τα χαμόγελα που στόλισαν όλες τις στιγμές τους, η εμπιστοσύνη που τους έδειξαν εναποθέτοντας τη διασκέδασή τους στα χέρια τους και ακολουθώντας κάθε τρελή τους ιδέα, είναι όλα όσα θα κρατήσουν οι Λίθιοι ως παρακαταθήκη από τη φετινή διοργάνωση. «Ελπίζουμε οι ομάδες που ακολουθούν και αγαπούν το Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού να πληθαίνουν χρόνο με το χρόνο, τα ηνία να αναλαμβάνει κάθε χρόνο και άλλη ομάδα, ώστε όλοι να προσθέσουμε την «πινελιά» μας σε αυτό το θεσμό. Γιατί κάθε ομάδα έχει το δικό της ξεχωριστό χαρακτηριστικό που μπορεί απλόχερα να χαρίσει και έτσι το λουκούμι μας θα μπορεί να έχει διάρκεια και διαφορετικότητα στο χρόνο!  Σας διαβεβαιώνουμε ότι με την ίδια χαρά και αγάπη θα επαναλάβουμε το ταξίδι αυτό στο μέλλον, διότι πιστεύουμε σε αυτό το θεσμό και τον στηρίζουμε ολοκληρωτικά. Ευχαριστούμε πολύ για όλα τα όμορφα που ζήσαμε παρέα! Και του χρόνου!».

«Το 5ο Κυνήγι θα έχει περισσότερη δράση»

Έτοιμοι να ανοίξουν τις καρναβαλικές παρελάσεις στην Άνω Σύρο και την Ερμούπολη, αλλά και να σχεδιάσουν το πιο «ζαβό» Λουκούμι που έχουμε δει και «γευτεί» μέχρι σήμερα δηλώνουν τα μέλη της νικήτριας ομάδας, η οποία συμμετέχει ενεργά και στο Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2018 με το θέμα «Κλαίει…boy».

”Αυτό που θέλουμε για το 5ο Κυνήγι και συζητήσαμε πολύ πρόχειρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είναι να έχει λιγότερες ιστορικές ερωτήσεις και περισσότερο τρέξιμο και ψάξιμο» σημειώνουν ο Γιώργος Βιδάλης και η Χριστίνα Πρίντεζη, οι οποίοι υπήρξαν και μέλη της οργανωτικής επιτροπής του 1ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού με την ομάδα των «Εποχών».

Όπως τονίζουν, πολλά μέλη των «Ζαβών» δε συμμετείχαν τότε στο «Λουκούμι», οπότε υπάρχει όρεξη και διάθεση από όλους για να στηθεί και να διεξαχθεί μία «ζαβών» προδιαγραφών διοργάνωση.

«Κάθε «Κυνήγι» πρέπει να εξελίσσεται και να διαφοροποιείται από το προηγούμενο, να έχει τη δική του ταυτότητα. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε τον χαρακτήρα που θα έχει ο επόμενος κύκλος του παιχνιδιού, αλλά όλοι συμφωνήσαμε ότι θα θέλαμε να έχει περισσότερη δράση», κατέληξαν τα μέλη των Ζαβών, συγχαίροντας την ομάδα των «Λίθιων» για την άρτια διοργάνωση που ανέβασε τον πήχη ακόμα παραπάνω, χαρίζοντας στιγμές απόλυτης χαράς και διασκέδασης σε όσους είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν.