Πάει το ξεχάσαμε....καλό Πάσχα

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Ο ένας περιμένει τον άλλον και όλοι μαζί κανέναν. Γνωστό το κόλπο για να βγάλει τις ευθύνες σου από πάνω σου. Κάποιοι νόμιζαν ότι ξέχασα το θέμα που ανέδειξα πριν από ένα περίπου μήνα και δεν είναι άλλο από τον τελικό του Master, στο Μπιτς Βόλεϊ.

Ο Δήμος από την πλευρά του περιμένει, η Περιφέρεια έχει δηλώσει ότι για να συμβάλει οικονομικά θα πρέπει να γίνουν πολλά, όπως να αλλάξει η ημερομηνία - γιατί δεν θα ικανοποιηθούν τα θέλω του υπευθύνου του αθλητισμού και πολιτισμού - και όλοι μαζί δεν κάνουν τίποτα. Είναι κρίμα να την πληρώσει ένα ολόκληρο νησί, να χάσει την ευκαιρία να προβληθεί σε όλη την Ελλάδα, για κάποιους φιλικούς αγώνες νεαρών παιδιών. Σαν διοργάνωση μπορεί να μην είναι κακή, όμως η προβολή που γίνεται για το “Vikelas Cup” δεν ξεπερνά τα στενά όρια της Σύρου. Δεν υπάρχουν οφέλη, η Σύρος δεν αποκτά τουρισμό απ' αυτήν την διοργάνωση. Δεν είναι βέβαια κακό να γίνει και κανείς δεν θα βρεθεί να πει κάτι πάνω σ' αυτό. Κι εγώ είμαι υπέρ του να γίνει αυτή η διοργάνωση, γιατί πολύ απλά ότι κι αν γίνεται πάνω στο νησί είναι καλό. Ο κόσμος θα πρέπει να επιλέγει που θέλει να πηγαίνει και όχι να αποκλείουμε εκδηλώσεις με το σκεπτικό ότι πέφτει η μία πάνω στην άλλη, αλλά και ότι μας το είπαν αργά. Αργά κύριοι δεν είναι ο Ιανουάριο. Τώρα όσον αφορά το Δήμο της Σύρου, όταν συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο η χρηματοδότηση για... ξέρετε εσείς και το ποσό ανά έτος ήταν 30.000 ευρώ τότε τα χρήματα αυτά ήταν ευτελές – ουδέτερο και σημαίνει: αυτό που έχει μικρή χρηματική αξία. Το ποσό αυτό ήταν ευτελές κύριοι της δημοτικής αρχής και το ποσό των 25.000 ευρώ που χρειάζονταν για να γίνει αυτή η διοργάνωση στη Σύρο, ήταν χρήματα τα οποία δεν μπορούσε να δώσει ο Δήμος από μόνος του. Γιατί άραγε δεν ερχόταν η επιτροπή τουριστικής προβολής της Σύρου και να πει ότι η ίδια βάζει τα λεφτά, άλλωστε κύριοι η Σύρος δεν προβάλετε πουθενά. Κοιτάτε την τελευταία ώρα να βρείτε κάτι ώστε να μην βρεθούν πάλι να σας πουν ότι δεν κάνατε τίποτα για την προβολή του νησιού και πάει λέγοντας.

Ο κόσμος της Σύρου αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι κύριοι “πεινάει” μία βόλτα από κάποια σημεία του νησιού θα σας κάνει να το καταλάβετε. Το αναφέρω αυτό γιατί πραγματικά το Σάββατο είδα κάτι που πραγματικά με ξένισε. Ο κόσμος περίμενε επί ώρες στην ουρά ενός καταστήματος στη Σύρο, για να βρει και να αγοράσει κάτι το οποίο το είχε προσφορά. Αν βγαίνετε λίγο προς τα έξω θα το βλέπατε. Το νεώριο πάει από το κακό στο χειρότερο οι εργαζόμενοι κάνουν συνεχώς πίσω για να μην χάσουν τις δουλειές τους. Από τη μία καλά κάνουν, αλλά από την άλλη δεν έχουν να περάσουν. Κι εσείς κρυβόσαστε πίσω από το δάκτυλό σας. Κάντε κάτι για την ανάπτυξη αυτού του νησιού. Η Σύρος είναι η αρχόντισσα των Κυκλάδων, δεν πρέπει να την αφήσετε να φτάσει στον πάτο του “βαρελιού”. Πρέπει να γίνονται κινήσεις – προβολής καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Αν δεν ξέρετε τον τρόπο (που δεν τον ξέρετε) είναι εύκολο, ρωτήστε τα γειτονικά νησιά από εμάς πως έχουν καταφέρει να αναπτυχθούν τουριστικά κι εσείς εδώ σφυράτε αδιάφορα. Αυτός που θέλει να πάει διακοπές δεν θα αποφασίσει τον προορισμό του τον Αύγουστο. Πλέον ο κάθε ένας που θέλει να πάει διακοπές το ψάχνει μήνες πριν, κοιτά τα πάντα ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, πλέον δεν πας διακοπές και δεν ξέρεις που πηγαίνεις, τώρα όπου βρεθείς και όπου σταθείς γνωρίζει από πριν τα πάντα.

Το μπιτς βόλεϊ για να επιστρέψω στο θέμα μου, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαφημιστεί το νησί σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρα. Το Vikelas και ο τελικός του Master χωράνε μία χαρά, ακόμη και την ίδια ημερομηνία. Όλα μπορούν να γίνουν αν υπάρχει η θέληση. Και όπως λένε, “ΔΕΝ ΥΠΕΡΧΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ”.

Διαβάστε ακόμα