Να χαρώ εγώ αντάρτικο!

Εικόνα Τέτα Βαρλάμη

Να χαρώ εγώ αντάρτικο!

Βρε τι επαναστατικός οίστρος ήταν αυτός που έπιασε τους δημοτικούς άρχοντες προκειμένου να υπερασπιστούν τους δημοτικούς υπαλλήλους!

Από άκρη σε άκρη η Ελλάδα γέμισε δημάρχους επαναστάτες, που έτοιμοι να θυσιαστούν στον βωμό του κοινού συμφέροντος, έβαζαν στην άκρη την πολιτική τους καριέρα και ύψωναν φωνή διαμαρτυρίας για το δίκιο των εργαζομένων.

Μόλις ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι ζητά να απογραφούν οι δημοτικές επιχειρήσεις, οι εταιρείες της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατ’ επέκταση οι εργαζόμενοι, για να ξεκινήσει με ακριβή στοιχεία η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και να ακολουθήσουν οι απολύσεις, τότε άνοιξαν τα μπαούλα του παππού και βγήκαν από μέσα τα φυσεκλίκια.

Τα ζώστηκε ο κάθε δήμαρχος και κραυγάζοντας βαρύγδουπα συνθήματα που περιείχαν γενναίες δόσεις αντίδρασης, ήταν έτοιμος να πάρει τα βουνά, ωσάν κακέκτυπο του Βελουχιώτη, βροντοφωνάζοντας «στ’ άρματα, στ’ άρματα εμπρός στον αγώνα», ενώ άλλοι ζηλεύοντας την πολιτική πορεία του «Γέρου της Δημοκρατίας» σκέφτηκαν να ξεκινήσουν έναν νέο «ανένδοτο» ώστε ο αγώνας τους να έχει άλλη ιδεολογική βαρύτητα.

Πρώτο βήμα η απογραφή, ακολουθεί η αξιολόγηση των υπαλλήλων και καταλήγει στην απόλυση τους, βάσει του νόμου τον οποίο είχες χαρακτηρίσει Δήμαρχε «απαράδεκτο, άδικο και αντισυνταγματικό», τότε που έβγαζες το φιλεργατικό σου προφίλ και παρουσιαζόσουν υποστηρικτής των εργαζομένων.

Τότε που διαρρεόταν προς πάσα κατεύθυνση ότι, χωρίς να σκεφτείς το κόστος, αρνήθηκες να προχωρήσεις στην απογραφή και να δώσεις τα στοιχεία, υπερασπιζόμενος τους υπαλλήλους σου.

Ήταν τότε, την ίδια εποχή που έστελνες τα στοιχεία της απογραφής στο υπουργείο, χωρίς να το μάθει κανείς, κρατώντας όλους εν υπνώσει.

Τώρα που μαθεύτηκε ότι μόνο την επιχείρηση που ήθελες να περισώσεις και έψαχνες κάθε τρόπο για να τη διασφαλίσεις, ήταν αυτή που δεν δήλωσες τα στοιχεία της και τους εργαζόμενους της στην απογραφή και πάλι με πολιτικάντικα τερτίπια θα προσπαθήσεις να δικαιολογηθείς.

Άλλωστε η πιθανή και εύκολη αιτιολογία που μάλλον θα χρησιμοποιηθεί είναι ότι βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης ή θα ανακατέψεις και το νομικό καθεστώς στο οποίο υπάγεται, ξεχνώντας ότι, όπως ο νόμος ορίζει, αυτό δεν αίρει την υποχρέωση αποστολής των στοιχείων στους αρμόδιους φορείς.

Τα στοιχεία για τους φορείς και το προσωπικό της τοπικής αυτοδιοίκησης, εσύ ο ίδιος ήσουν αυτός που επέβαλλες να κατατεθούν, όταν υπεραμυνόσουν τον «Καλλικράτη» και όσα αυτός επέβαλλε.

Τώρα που το υπουργείο σε ξεμπρόστιασε και μας παρουσίασε ξεκάθαρα ότι ήσουν συνεπής στις υποχρεώσεις σου δεν έχεις παρά τον δρόμο της παραδοχής.

Βγάλε λοιπόν από το στήθος τα φυσέκια που έχεις περασμένα σταυρωτά, ξύρισε την άγρια γενειάδα του αντάρτη και δείξε το πραγματικό σου πρόσωπο, αυτό του πειθήνιου εκτελεστή εντολών, μικροαστικού υπαλληλίσκου.

Ακόμα δεν έμαθες ότι ο Βελουχιώτης θυσιάστηκε;

Διαβάστε ακόμα