Βρείτε τις διαφορές!

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Η Σύρος έχασε μία ακόμη ευκαιρία να προβληθεί σε Πανελλαδικό επίπεδο. Η Σύρος χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Όλα αυτά γιατί; Τα ΕΓΩ θα πρέπει να μένουν εκτός πολιτικής, όταν πρόκειται για το καλό του νησιού. Θα πρέπει όσοι κρατούν τις τύχες του νησιού στα χέρια τους να προσπαθούν και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε αυτός ο ιερός βράχος να πάει μπροστά. Δυστυχώς η καλοκαιρινή σεζόν δεν εξελίσσεται όπως πιστεύαμε ότι θα πάει, αφού ο τουρισμός απλά περνά από εδώ. Λέω περνά γιατί είναι στα πλοία της γραμμής και πάνε σε άλλα νησιά. Κύριοι με ένα Σαββατοκύριακο δεν μπορεί να ζήσουν οι κάτοικοι αυτού του νησιού. Πριν από τέσσερις μήνες περίπου προσπαθήσαμε, να αλλάξουμε την γνώμη όλων αυτών που ήταν αντίθετοι με τον τελικό της σειράς Master στο Beach Volley. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και λέω δυστυχώς γιατί η Σύρος έχασε μία μικρή ευκαιρία να προβληθεί. Για φέτος τουλάχιστον άλλη τέτοια ευκαιρία δεν θα έχει. Όσο και να μην θέλω δεν μπορώ να μην σχολιάσω τα όσα είδα το τριήμερο που μας πέρασε στη Σύρο, κατά τη διάρκεια του 11ου Vikelas Cup. Πριν τέσσερις περίπου μήνες ο Δήμος έριχνε το “μπαλάκι” στην Περιφέρεια και η Περιφέρεια από την πλευρά της στο Δήμος. Στόχος; Ο στόχος τους ήταν απλώς, μα φυσικά να ξεχαστεί η ανάθεση του τελικού της σειράς Master. Από την πλευρά του ο Δήμος δεν μπορούσε να αναλάβει το έξοδο των 20.000 περίπου ευρώ που χρειάζονταν για την διεξαγωγή της εκδήλωσης αυτής, ενώ ένα μήνα περίπου για ένα ποσό της τάξεως των 30.000, ακούστηκε ότι είναι το ποσό “ευτελές”.

Από την άλλη πλευρά η Περιφέρεια δεν ήθελε να “ακούσει” για τον τελικό του Beach Volley, γιατί έπεφτε λέει πάνω στην “Μεγάλη” διοργάνωση του διεθνούς τουρνουά “Vikelas Cup”. Αλήθεια πόσοι Συριανοί πέρασαν από το Κολυμβητήριο αυτές τις μέρες. Εδώ κύριοι δεν πέρασαν από την πισίνα και κάποιοι που υποτείθετε ότι ήταν χορηγοί επικοινωνίας. Βέβαια εδώ μπορεί να υπάρχουν πολλές εξηγήσεις, όπως για παράδειγμα να μην το ήξερε το συγκεκριμένο μέσο ή να μην μπορούσε να καλύψει την εκδήλωση γιατί απλά δεν έχει υπαλλήλους. Υποθέσεις κάνω, απλές υποθέσεις.

Πάμε τώρα την διοργάνωση που ολοκληρώθηκε χθες. Στις τρεις αυτές ημέρες πραγματοποιήθηκαν έξι αγώνες οι οποίοι ουσιαστικά ήταν για... λίγους. Ο μεγαλύτερος όγκος φιλάθλων που πέρασε από το κολυμβητήριο ήταν το Σάββατο και αυτοί δεν ξεπερνούσαν τους 250. Μην ακούω ότι την Παρασκευή είχε 350 γιατί θα βάλω τα γέλια ή θα πιστέψω ότι αυτός που τους μέτρησε είχε πιει κανένα ποτηράκι παραπάνω.

Την Παρασκευή ήταν περίπου 150 περίπου άτομα, μαζί με τις ομάδες που αγωνίσθηκαν προηγουμένως και το Σάββατο άντε να έφτασε τους 250.

Και πάμε τώρα στην ουσία. Τα οφέλη απ' αυτήν την διοργάνωση ποια ήταν; Η προβολή του νησιού της Σύρου που έγινε; Ήρθε κανένα μεγάλο κανάλι από τη Σερβία, την Ισπανία, την Ιταλία; Η ακόμη καλύτερα είχαν δημοσιογράφους μαζί τους και μετέφεραν στις χώρες τους τις πολλές ομορφιές αυτού του τόπου;

Για να μην λέω πολλά νομίζω ότι η φωτογραφία είναι χαρακτηριστική και για να μην πει κανείς τίποτα, δεν έβαλα την Κυριακή, που ήταν 40 περίπου άτομα, αλλά ούτε της Παρασκευής. Έβαλα φωτογραφία του Σαββάτου όπου ο κόσμος ήταν λίγο περισσότερος, Νομίζω ότι με λίγη προσπάθεια μπορεί κάποιος να διακρίνει τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο φωτογραφίες και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Διαβάστε ακόμα