Τέλος τα... ψέματα

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Τέρμα κύριοι τα ψέματα... Οι περισσότερες ομάδες ξεκινούν σήμερα την προετοιμασία τους με στόχος μία καλή σεζόν.

Οι ομάδες της Σύρου μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (εκτός του Αίαντα) πατούν μετά από καιρό... γήπεδο. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με όλες τις ομάδες των Κυκλάδων. Οι διοικήσεις των σωματείων είχαν πάρα πολύ χρόνο για να ψάξουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις, αλλά και είχαν άλλον τόσο χρόνο για να σχεδιάσουν τόσο την... πρώτη ημέρα, όσο και την χρονιά ολόκληρη. Κάποιες έχουν ήδη προχωρήσει σε μεταγραφές και έχουν κλείσει το ρόστερ τους, άλλες εξακολουθούν να αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση. Όπως και να έχει σήμερα οι περισσότερες ξεκινούν την προετοιμασία τους, ενόψει της νέας χρονιάς και ενός τελείως διαφορετικού πρωταθλήματος.

Όπως και να έχει η προκήρυξη που έχει σταλεί στις ομάδες, μιλά για πρωτάθλημα ναι μεν μίας κατηγορίας, όμως από την σεζόν 2015-16, να υπάρχει η Α' και η Β'.

Αυτό σημαίνει πως κάποιες από τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο φετινό πρωτάθλημα και δεν θα έχουν στόχο την κατάκτηση του τίτλου, θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τουλάχιστον τον υποβιβασμό. Ναι κύριοι φέτος θα έχουμε και υποβιβασμό. Οι μισές ομάδες, απ' αυτές που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, σύμφωνα με την προκήρυξη θα υποβιβασθούν κατηγορία. Αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στο πρωτάθλημα και στο ενδιαφέρον γι' αυτό, καθώς οι περισσότεροι θα θελήσουν να μείνουν στην κατηγορία. Βέβαια υπάρχουν και ομάδες που όχι μόνο δεν έχουν τις δυνατότητες να παραμείνουν στην κατηγορία, αλλά ίσως να μην θέλουν κιόλας. Βέβαια σε όλα υπάρχει και ένα αλλά και σ' αυτή την περίπτωση υπάρχει ένα αλλά. Η προκήρυξη λέει, πως την σεζόν 2015-16 θα υπάρχει ναι μεν Α' κατηγορία, όμως από την άλλη αναφέρει ότι θα είναι χωρισμένη σε δύο ομίλους. Τώρα πάνω σ' αυτό δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο γιατί μιλάμε για κάτι που θα γίνει σε έναν χρόνο. Όμως καλό θα ήταν η Ένωση να έχει στο πίσω μέρος του "μυαλού" της και το ενδεχόμενο να είναι μία κατηγορία, χωρίς ομίλους. Έξι ομάδες σε όμιλο είναι πολύ λίγες. Αν προχωρήσει αυτό τότε δεν θα μιλάμε για πρωτάθλημα, αλλά πάλι για ένα τουρνουά, αφού θα μιλάμε για την πρώτη φάση που θα έχει μόλις 12 αγωνιστικές, δηλαδή θα υπάρξουν ομάδες που θα τελειώσουν... πριν την ώρα τους. Δεν μπορεί να ξεκινάς προετοιμασία τον Αύγουστο και να τελειώνεις ουσιαστικά τις γιορτές. Έτσι, όχι μόνο δεν μπορείς να κάνεις προγραμματισμό, αλλά για πολλούς δεν θα αξίζει και ο κόπος. Βέβαια όλα αυτά είναι υποθετικά, γιατί δεν ξέρουμε το τρόπο με τον οποίο θα διεξήχθη το εν λόγω πρωτάθλημα. Οπότε σ' αυτό αναμένουμε να δούμε.

Τέλος, οι φετινές εκκρεμότητες της Ένωσης θα κλείσουν με την αποστολή στα σωματεία της συμπληρωματικής προκήρυξης, όπου μέσα εκεί θα αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθεί η φετινή...κούρσα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΕΠΣ Κυκλάδων αναζητεί τους τρόπους με τους οποίους θα αυξήσει τα παιχνίδια και τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμα