Επί πληρωμή

Εικόνα Τέτα Βαρλάμη

Δεδομένο θεωρείται ότι το χρήμα είναι η κινητήριος δύναμη, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, την οικονομία και τον βιοπορισμό των πολιτών, αλλά και για την αναγνωρισιμότητα, την επικαιρότητα και τα αξιώματα.

Με δεδομένη την εμπορική αρχή, πως «ότι δίνεις παίρνεις», ο έχων το χρήμα απολαμβάνει και τα οφέλη που θέλει, αρκεί τα ποσά που θα καταβάλει να ανταποκρίνονται στο κέρδος που αποζητά.

Οι επιχειρηματίες γνωρίζουν πού καλά πως το ουσιαστικό κέρδος τους δεν προέρχεται από το φτηνιάρικο προϊόν, αλλά από την προσφερόμενη ποιότητα, η οποία αμείβεται αναλόγως.

Τα οικονομικά μεγέθη που σχετίζονται με τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης, απαιτούν εμπεριστατωμένη ανάλυση από έχοντες οικονομικές γνώσεις, ώστε να παρουσιαστεί το θέμα με την πρέπουσα επιστημονική βαρύτητα.

Πέραν όμως των εμπορικών συναλλαγών, οι οικονομικές δοσοληψίες αποτελούν κύριο στοιχείο και της προβολής όλων αυτών που την επιθυμούν και την διεκδικούν με κάθε τρόπο.

Βασικό ρόλο σε όλα αυτά παίζουν τα Μέσα Ενημέρωσης, που με την αδρά αμειβόμενη προσφορά τους παρέχουν την ζητούμενη προβολή.

Όταν το πρόσωπο σου φιγουράρει συνεχώς σε κάθε Μέσον, ασχέτως εάν υπάρχει ή όχι λόγος γι’ αυτό, αρκεί απλώς να φαίνεται, τότε από την συνεχή έκθεση αποκτάς αναγνωρισιμότητα.

Πολύ λίγο ενδιαφέρει εάν έχεις κάτι να πεις ή εάν το έργο, οι γνώσεις, η πνευματικότητα, η δημιουργικότητα και η προσωπικότητα σου είναι έως και ανύπαρκτα.

Εσύ απλά ικανοποιείσαι όταν κυκλοφορείς και σε αναγνωρίζουν και πληρώνεις πολλά γι’ αυτό.

Με τις συνεχείς αναφορές στο πρόσωπο κάποιου, αυτός διατηρείται στην επικαιρότητα, γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός του θα είναι να περάσει στη λήθη.

Ακόμα δυσκολότερο για όσους ασκούν εξουσία, που θεωρούν απαραίτητη την προβολή, που σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει αν συνοδεύεται και από θετική κριτική για το έργο τους.

Όμως για την κάθε αναφορά ανάλογο είναι και το τίμημα.

Με οικονομικές στηρίξεις προς τα φίλα προσκείμενα Μέσα, οι κατέχοντες θέσεις και αξιώματα βρίσκονται πάντα στην επικαιρότητα, χωρίς κανένα αρνητικό σχόλιο για τα έργο τους.

Μόνο που αυτές οι θετικές αναφορές συνοδεύονται συνήθως από επιταγές, με τις οποίες επισφραγίζεται η αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών.

Έτσι συντηρούνται κάποια Μέσα, που κατά τα άλλα θέλουν να αρθρώσουν λόγο σοβαρό, αδέσμευτο, αντικειμενικό και ανεξάρτητο, με τις μηνιαίες εισπράξεις έναντι των υπηρεσιών τους.

Κι όλοι αυτοί που με κάθε τρόπο επιζητούν την δημοσιότητα, διακαώς διεκδικούν να βρίσκονται στην επικαιρότητα και προβάλουν το έργο και την παρουσία τους και μάλιστα με τον θετικότερο τρόπο, πέρα από τον προσλαμβάνοντα χαρακτηρισμό του «μαϊντανού», τι τραβάει κι αυτό το αθώο ζαρζαβατικό, βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Γεια σου ενημέρωση και λαοπρόβλητε μαϊντανέ μου, που και οι δύο υπάρχετε και επιβάλεστε επί πληρωμή.

Διαβάστε ακόμα