Ένας αθλητής που το λέει η καρδιά του

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Αν και ασχολήθηκε σε αρκετά μεγάλη ηλικία με τον Αθλητισμό, ο Αγησίλαος Μακριδάκης δεν παύει σε καθημερινή βάση να εκπλήσσει θετικά το νησί της Σύρου. Μέχρι στιγμής έχει πάρει μέρος σε αρκετούς αγώνες, όμως σ' αυτόν που τόλμησε να πάρει μέρος πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ήθελε τόλμη και μεγάλη... καρδιά. Αλήθεια ποιος θα δήλωνε συμμετοχή για να να πάρει μέρος σε έναν αγώνα συνολικής απόστασης 246 χιλιομέτρων;

Το ξέρω ελάχιστοι στην Ελλάδα, αφού μόλις 52 άτομα δήλωσαν συμμετοχή και πήραν μέρος στο 32ο Σπάρταθλον. Ο Άγης για τους φίλους μπορεί να μην κατάφερε να τερματίσει, αλλά από μόνη της η συμμετοχή, αλλά και ότι κατάφερε να φτάσει έως εκεί... λέει πάρα πολλά. Το ότι δεν έφτασε στην Σπάρτη αυτό για πολλούς δεν έχει σημασία, αφού αυτή ήταν η πρώτη του συμμετοχή και όπως λέει και ο ίδιος θα υπάρξουν κι άλλες. Σε ανθρώπους σαν τον Άγη αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη τόλμη τους και τη δύναμη ψυχής που δείχνουν, αλλά και το βασικότερο όλων δίνουν δύναμη και κουράγιο σε όλους εμάς.

Βιαστική... αναβολή

Η σημερινή στήλη λόγω και τον ειδήσεων είναι χωρισμένη σε δύο θέματα, αφού δεν μπορούσα να μην σχολιάσω τη συμμετοχή του Αγησίλαου Μακριδάκη στο "Σπάρταθλο 2014".

Τώρα από εκεί και πέρα το πρωτάθλημα των Κυκλάδων ξεκινά με το... αριστερό, αφού στην πρεμιέρα του αναβλήθηκε όλη η αγωνιστική. Η επιτροπή πρωταθλήματος βιάστηκε να αναβάλει όπως φάνηκε το πρωτάθλημα, αφού τελικά δεν υπήρξε απαγορευτικό του απόπλου. Η αρχή έγινε την Πέμπτη, όταν αναβλήθηκε δίχως λόγου και αιτίας το παιχνίδι της Άνδρου μεταξύ της Υδρούσας με τον Α.Ο. Σύρου. Για πολλούς δεν υπήρχε λόγος αναβολής, αφού το σωματείο της Σύρου είχε βρει τον τρόπο να ταξιδέψει αυθημερόν και δεν θα χρειαζόταν να κάνει κάποια διανυκτέρευση. Αυτή η αναβολή ίσως επηρεάσει ολόκληρη τη χρονιά, αφού σε ενδεχόμενη άλλη "εξυπηρέτηση" οι ομάδες μπορεί να μην συμφωνήσουν. Το ότι οι ομάδες των Κυκλάδων είναι ερασιτεχνικά σωματεία, δεν είναι δικαιολογία για να αναβληθεί ένα παιχνίδι. Ούτε η λογική δεν θα κατεβάσω την ομάδα γιατί εμείς δεν μπορούμε. Όταν αποφασίζεις να πάρεις μέρος σε ένα πρωτάθλημα δεν μπορείς να λες δεν μπορώ γιατί υπάρχουν μαθητές που πάνε φροντιστήρια. Με την λογική αυτή το πρωτάθλημα των Κυκλάδων δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει γιατί τα περισσότερα σωματεία έχουν στη σύνθεσή τους παίκτες που πάνε σχολείο, αλλά και δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ με το να αναβάλουμε χωρίς λόγο το πρωτάθλημα. Όλα αυτά βγάζουν εκτός κλίματος τους φιλάθλους των νησιών και έτσι δεν θα επιστρέψουν ποτές στις εξέδρες των γηπέδων. Είναι άδικο για κάποιες ομάδες που προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό και με βάση όλων αυτών γίνεται όλο και ποιο επιτακτική η ανάγκη να υπάρξουν στις Κυκλάδες δύο κατηγορίες. Δεν γίνεται να γίνονται παιχνίδι όποτε το επιθυμούν οι ομάδες ή σύμφωνα με τα θέλω των σωματείων.

Έτσι την Πέμπτη μετά την επίσημη ανακοίνωση του αγώνα της Υδρούσας με τον Α.Ο. Σύρου για την Παρασκευή ήρθε η αναβολή και στη συνέχεια ακολούθησε την Παρασκευή η αναβολή όλη της αγωνιστικής. Ελπίζω η συνέχεια να μην είναι η ανάλογη, γιατί έτσι δεν κάνουμε καλό στον χώρο. Οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν παιχνίδι κι όχι να αναβάλλεται η αγωνιστική χωρίς λόγο.

Διαβάστε ακόμα