Και μετά κάααθεσαι

Εικόνα Τέτα Βαρλάμη

Με την ιστορία να αρχίζει από την στιγμή που ξεκινά η επαγγελματική σου πορεία, όλα μπαίνουν σε μία τροχιά, που το ένα γεγονός ακολουθεί το άλλο.

Με δειλά βήματα στην αρχή, προσπαθείς να δημιουργήσεις αυτό που έχεις βάλει στόχο, με θυσίες, κόπο και αγώνα.

Σταδιακά σταθεροποιείσαι και προχωράς ακάθεκτος όλο και ψηλότερα.

Όταν πετυχαίνεις τη μία νίκη μετά την άλλη και η επαγγελματική καταξίωση έρχεται, τότε αλλάζουν και οι απαιτήσεις σου.

Με άλλες βλέψεις πλέον, προσανατολίζεσαι σε άλλες κατευθύνσεις, που θα σου προσδώσουν κύρος, αναγνωρισιμότητα, δύναμη και εξουσία.

Με το βλέμμα στραμμένο στην πολιτική, αναζητάς το πολιτικό στερέωμα στο οποίο θα δραστηριοποιηθείς και θα λάμψεις.

Από τα χαμηλά και με σταθερές και προσεγμένες κινήσεις προσπαθείς να εδραιωθείς σε θέσεις και αξιώματα.

Όμως ο συγκεκριμένος δρόμος, για να μπορέσει να σε οδηγήσει εκεί που επιθυμείς, είναι γνωστό πως προϋποθέτει συμφωνίες με το διάβολο.

Είναι προαπαιτούμενο για την επιτυχία και την εξέλιξη, οι δημιουργίες ανίερων συμμαχιών και η απόκτηση της προστασίας ισχυρών φίλων.

Κι όταν πετύχεις την πολυπόθητη άνοδο, τότε σίγουρα δεν ξεφεύγεις από τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, τα διπλά παιχνίδια και τις προωθήσεις συγκεκριμένων συμφερόντων.

Πως να το κάνουμε φίλε μου, έτσι παίζεται, ανά τον κόσμο, το παιχνίδι της πολιτικής, πολύ μακριά από την καθαρή ιδεολογία και την ανιδιοτελή προσφορά.

Ακόμα και αυτό όμως κάποια στιγμή φτάνει στο τέλος του.

Η πολιτική σου καριέρα ολοκληρώνει τον κύκλο της κι εσύ οφείλεις, αφού το επέλεξες, στη φάση αυτή, να αποτραβηχτείς στο βάθος της σκηνής και να αφήσεις του διαδόχους σου να αναλάβουν να παίξουν τους δικούς τους ρόλους.

Πρέπει να κατανοήσεις πως όταν παύεις να κατέχεις θεσμικό ρόλο δεν νομιμοποιείσαι για καμία πολιτική ενέργεια, όσο και αν τα παρασκηνιακά συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα.

Αλήθεια τα τόσα χρόνια της πολιτικής σου ενασχόλησης δεν σου έμαθαν να φυλάγεσαι από τέτοιες κακοτοπιές;

Οι ανίερες συμμαχίες του παρελθόντος είναι τόσο ισχυρές που δεν σου επιτρέπουν να ξεφύγεις;

Όσο και αν θελήσεις εκ των υστέρων να παρουσιάσεις παραλλαγμένη την εικόνα των πραγμάτων, όσο και αν προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, μην κάνεις ποτέ το λάθος να υποτιμήσεις τη νοημοσύνη του κόσμου.

Αφού λοιπόν ολοκλήρωσες και αυτό τον κύκλο της ζωής σου, σε συμβουλεύω να ξεκουράσεις το ταλαιπωρημένο από τον πολιτικό κάμματο κορμί σου, να χαλαρώσεις ξαπλώνοντας στον καναπέ σου και να το ρίξεις στις ελληνικές ταινίες.

Ίσως πετύχεις και ξαναθυμηθείς την περίφημη ατάκα του Φωτόπουλου, ότι μετά από όλα αυτά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάααθεσαι.

Διαβάστε ακόμα