Πρωταθλητής σε όλα του ο Πρίντεζης

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Ο Γιώργος Πρίντεζης για ακόμη μια φορά αναμένεται να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε μία παγκόσμια εμβέλειας εκδήλωση. Αλήθεια τι μπορεί να πεις κανείς, για τον χαρακτήρα, για τον άνθρωπο αλλά πάνω από όλα για τον... ΣΥΡΙΑΝΟ Γιώργο Πρίντεζη;

Μετά το πανό της Σύρου στην απονομή του κυπέλλου στους πρωταθλητές Ευρώπης, τον φιλανθρωπικό αγώνα με παίκτες του Ολυμπιακού, έρχεται η σειρά μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Όπως είναι γνωστό ο Γιώργος Πρίντεζης ετοιμάζει κάτι μεγάλο, κάτι μοναδικό, που αν όλα πάνε καλά θα μιλά όλος ο κόσμος γι' αυτό. Αυτή τη στιγμή όλα βρίσκονται στο στάδιο της συζήτησης, όμως όλα δείχνουν ότι θα γίνει. Ο αθλητής του Ολυμπιακού μιλά με την FIBA και όλα πάνε καλά. Ο αγώνας 3on3 θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μιαούλη μετά το πέρας της αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή μέσα στον Ιούνιο.

Κύριοι, αν γίνει που θα γίνει δηλαδή, θα μιλάμε για κάτι μοναδικό, στη Σύρο θα έρθουν μεγάλοι αστέρες του αθλήματος, αφού στόχος του Συριανού παίκτη του Ολυμπιακού είναι να έρθουν αθλητές από το μαγικό χώρο του NBA.

Διαφήμιση; Τεράστια, αφού όλα τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν κατά τη διάρκεια των αγώνων πάνω στη Σύρου. Δεν θα είναι τυχαίο, αφού τα ονόματα που θα βρεθούν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα είναι μεγάλα. Δεν θα μιλάμε τότε πως ένας αθλητής απλά πέρασε από τη Σύρο, αλλά ότι ήρθε έπαιξε και έδειξε σε όλους μας τις μοναδικές ικανότητές του.

Δεν μπορώ να φανταστώ τι έχει να γίνει στην πλατεία και πόσο κόσμο θα έχει, αφού ίσως τότε η πλατεία αν και μεγάλη να φανεί πολύ μικρή. Αν στο Beach Volley που έγινε στην πλατεία είχε περίπου 3000 κόσμο που τους είχε, σ' αυτή τη διοργάνωση πόσους θα έχει;

Είναι δεδομένο ότι τα ονόματα που θα έρθουν στο νησί θα προσελκύσουν λάτρεις του αθλήματος, αφού πολλοί θα είναι αυτοί που θα θελήσουν να βρεθούν δίπλα στα ινδάλματά τους.

Ο Γιώργος δείχνει τον δρόμο το μόνο που μένει είναι εμείς εδώ στη Σύρο να τον ακολουθήσουμε. Ο αθλητικός τουρισμός αλλά και η προβολή του νησιού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μόνο καλό κάνει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ότι γίνεται είναι για το καλό, όμως τέτοιου είδους παραδείγματα θα πρέπει επιτέλους να τα ακολουθήσουμε. Γιατί και το παρελθόν πήγαν να γίνουν κάποιες προσπάθειες... αλλά κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα. Ο κόσμος να περνά αλλά να μην μένει στη Σύρο, αφού έχει προορισμούς γειτονικά νησιά. Ήρθε η ώρα να δούμε την πραγματικότητα. Η Σύρος να "ξυπνήσει" και να διεκδικήσει αυτά που της αναλογούν. Τις μοναδικές ομορφιές της θα πρέπει τις δείξει σε όλο τον κόσμο και όχι να τις κρατάμε για την πάρτη μας.

Το μόνο που έχω κλείνοντας να πω είναι, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Συριανό αθλητή για την προσπάθειά του να δείξει σε όλο τον κόσμο το αγαπημένο του νησί, να το προβάλει και να το διαφημίσει. Το μόνο σίγουρο ότι όλοι οι κάτοικοι αυτού του νησιού θα είναι στο πλευρό του σ' αυτήν την προσπάθεια και όλοι θα κάνουν τα πάντα για να πετύχει αυτή η εκδήλωση.