Περιαυτολογώντας

Εικόνα Τέτα Βαρλάμη

Εγώ, εσύ, αυτοί, όλοι μας περιαυτολογούμε.

Μιλάμε για μας και για όλα αυτά που εμείς είμαστε.

Αναλύουμε τις δικές μας σκέψεις, περιγράφουμε τα πράγματα σύμφωνα με την δική μας οπτική, εκφράζουμε τα δικά μας συναισθήματα, προτάσσουμε τα θέλω μας και ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια του εγωισμού, φτάνουμε με κάθε τρόπο να προβάλουμε τον ατομικισμό μας.

Δεν υπάρχουν γενικές θεωρήσεις.

Όλα είναι υποκειμενικά και βάσει αυτής της υποκειμενικότητας δημιουργούνται και τελικά διατυπώνονται οι απόψεις μας.

Κοίτα να δεις όμως τι συμβαίνει τώρα.

Για να γίνει κατανοητό θα σου το πω απλά.

Άλλωστε δεν μπορώ να έχω από σένα και μεγάλες πνευματικές απαιτήσεις!

Νομίζεις ότι από την θέση στην οποία κάποιοι σε έβαλαν, απλά και μόνο για να τους εξυπηρετείς, μπορείς να παρουσιάζεσαι ως παράγοντας και να νομίζεις ότι διαθέτεις κάποιο κοινωνικό «ανάστημα».

Και τι κάνεις; Περιαυτολογείς και καμαρώνεις, αραδιάζοντας μία ακατάσχετη μπουρδολογία, μόνο και μόνο για να καλύψεις την ανεπάρκεια σου και να τονώσεις την παρουσία σου.

Τα πράγματα όμως τα κάνεις ακόμα χειρότερα όταν έχεις πειστεί κι εσύ ο ίδιος από αυτή την επίπλαστη εικόνα του εαυτού σου, γεγονός που δεν σου επιτρέπει να καταλάβεις ότι δεν έχεις ούτε τα απαιτούμενα προσόντα, ούτε και το απαραίτητο πνευματικό εκτόπισμα, που να σε κάνει εξυπνότερο των άλλων.

Παρουσιάζεις ως μέγα επίτευγμα τις θέσεις στις οποίες εκλέχτηκες, όταν εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστές οι παρασκηνιακές διεργασίες και οι συμφωνίες που γίνονται σε ανάλογα Β΄αθμια συνδικαλιστικά όργανα.

Γνωστός επίσης και ο τρόπος σύνθεσης των κομματικών ψηφοδελτίων, τα οποία ψηφίζουν οι σύνεδροι χωρίς ούτε καν να γνωρίζονται μεταξύ τους.

Άλλωστε με μία θέση σε ένα ανάλογο κομματικό ψηφοδέλτιο εξαργύρωσες τις τιμητικές πλακέτες που απένειμες σε πρώην υπουργούς.

Και επειδή ήρθε η ώρα κι εγώ να περιαυτολογήσω, γιατί άλλωστε τόσο πολύ κι εσύ το επιθυμείς, να πω ότι πολύ θα ήθελα να γνωρίζω τα πάντα όμως αυτό εκ των πραγμάτων είναι ανέφικτο.

Όμως λόγω επαγγελματικής διαστροφής, συνηθίζω να διαβάζω, να ενημερώνομαι, να μαθαίνω και να πληροφορούμαι ώστε να μπορώ να υποστηρίξω τα λεγόμενα μου.

Αυτός είναι ο τρόπος μου να παρουσιάζω τα πράγματα όπως ακριβώς είναι και να μην επιτρέπω σε κάποιους σαν και σένα να προβάλλουν την αλήθεια παραποιημένη κατά πως τους βολεύει.

Σίγουρα δεν σου είναι καθόλου ευχάριστο να υπάρχουν κάποιοι που δεν σου αφήνουν τα περιθώρια να πουλάς παραμύθια, που αποκαλύπτουν ότι παίζεις ρόλους που άλλοι σε διέταξαν, που σου τραβούν το προσωπείο με το οποίο παρουσιάζεσαι διαφορετικός από αυτό που είσαι.

Εξοργίζεσαι και αναζητάς κάθε τρόπο να τους χτυπήσεις.

Γυρνάς ψάχνοντας νομικούς τρόπους αντίδρασης, χωρίς όμως να μπορείς να στηρίξεις την όποια κατηγορία.

Ψάχνεις κάθε στοιχείο που θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις εναντίον τους θεωρώντας ότι θα τους κολλήσεις στον τοίχο.

Μπορεί να σου αρέσει να περιαυτολογείς, όμως δεν έχεις τελικά προσόντα βρε καημένε!

Διαβάστε ακόμα