Ξεκίνησε η μάχη για την... καρέκλα της Ένωσης

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Αν και απέχουμε αρκετά από την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, όπου συγχρόνως θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και όπως όλα δείχνουν ξεκίνησε η προεκλογική περίοδο.

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα είδε το φως της δημοσιότητας μία ανακοίνωση με την υπογραφή του δικηγόρου κ. Δοκιμάκη, ο οποίος έκανε λόγο για μία ομάδα ανθρώπων που θα διεκδικήσουν την Ένωση. Η ομάδα αυτή σύμφωνα με τα γραφόμενα είναι άνθρωποι που προέρχονται από τον χώρο του ποδοσφαίρου και βέβαια γίνεται κάλεσμα και σε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν. Στόχος σύμφωνα πάντα όπως αναφέρεται και μέσα στο κείμενο είναι η ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής.

Μέχρι εδώ όλα καλά, καθώς όποια κίνηση γίνεται για το καλό του ποδοσφαίρου είναι ευπρόσδεκτη. Από εκεί και πέρα για να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ένα σωστό και υγιή ποδόσφαιρο θα πρέπει να δοθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα όπως είναι το ακτοπλοϊκό με την διασύνδεση των νησιών, αλλά και στο οικονομικό.

Αρχικά το πρώτο είναι ένα θέμα το οποίο αν δεν λυθεί είναι άγνωστο το πως θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα, αφού για το φετινό μετά τα όσα προβλήματα υπήρξαν, θα πρέπει να νιώθουν όλοι ικανοποιημένοι που οδεύει προς το τέλος του. Το ακτοπλοϊκό είναι ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα και θα πρέπει να το λάβει υπόψιν της η νέα διοίκηση, αφού θα πρέπει να ζητηθεί από την όποια ακτοπλοϊκή εταιρία αναλάβει ή θα έχει αναλάβει να εκτελεί τα δρομολόγια να βρεθεί μία λύση και τα Σαββατοκύριακα να εξυπηρετούνται οι ομάδες των Κυκλάδων, αφού αυτός είναι και ο μεγαλύτερος όγκος επιβατών που μετακινούνται τις μέρες αυτές.

Από εκεί και πέρα στο οικονομικό θα πρέπει να βρεθεί κι εκεί μία λύσει ώστε να έλθουν πόροι στην Ένωση, να μοιραστεί χρήμα στην ομάδα, για να πάρουν κάποια μικρή ανάσα, Τώρα αν δίνονται κάποια λεφτά στις ομάδες κατά τη διάρκεια της χρονιά είναι τόσο λίγο που για να καταλάβει κανείς, αυτά δεν καλύπτουν ούτε μία μετακίνηση.

Τέλος, ένα θέμα που θα πρέπει να δουν όσοι θα εμπλακούν με το νέο σχήμα της διοίκησης της Ένωσης, είναι ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, γιατί κύριοι οι δύο όμιλοι με έξι ομάδες, αυτό δεν είναι πρωτάθλημα, αλλά ένα μίνι τουρνουά. Οκ, πάω πάσο υπάρχει πρόβλημα συγκοινωνιακό, δεν μπορούν οι ομάδες να μετακινηθούν, αλλά αν τα βάλετε κάτω, σχεδιάσετε έτσι το πρωτάθλημα, ίσως σας βγει κάτι καλύτερο κι όχι να πάνε στην πιο εύκολη λύση.

Αυτά και θα επανέλθω στο θέμα αυτό, γιατί πολύ απλά, ξεκινά η προεκλογική περίοδο.

Διαβάστε ακόμα