Πρώτη στο τριπλούν στους διασυλλογικούς της Πελοποννήσου η Αναστασία Φουτσιτζίδου

Ξεκίνημα με το… δεξί

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για την Συριανή αθλήτρια του τριπλούν, αλλά και του μήκους Αναστασία Φουτσιτζίδου.

Η Φουτσιτζίδου αγωνίστηκε στους διασυλλογικούς αγώνες στίβου Πελοποννήσου και με επιδώσεις που ξεπέρασαν κάθε προδοκία, αφού η σεζόν τώρα ξεκινά, στο τριπλούν η Συριανή αθλήτρια ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, ενώ στο μήκος ήρθε δεύτερη.

Συγκεκριμένα η Αναστασία Φουτσιτζίδου είχε άλματα στο τριπλούν κοντά στα 13 μετρά και με 12.95 ήρθε πρώτη.

Ο αγώνας του μήκους έγινε σε διάστημα από το τριπλούν μισής ώρας και η αθλήτρια του Κούρου δεν είχε προλάβει να ξεκουραστεί, καθώς όπως μας τόνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία σε άλλες περιφέρειες το ένα αγώνισμα από το άλλο είχε διαφορά εβδομάδων. Στους διασυλλογικούς αγώνες Πελοποννήσου τα δύο αθλήματα έγινε το ένα μετά το άλλο, παρόλα αυτά η Φουτσιτζίδου με άλμα στα 5.88 ήρθε δεύτερη.

"Τα πρώτα δείγματα είναι πάρα πολύ καλά, αφού αν και άλλαξα προπονητή και χρειάζομαι ένα μικρό χρονικό διάστημα προσαρμογής, είχα άλματα κοντά στα 13 μέτρα που αυτό δείχνει πως στη συνέχεια θα κάνω μεγαλύτερα άλματα", είπε αρχική η Συριανή αθλήτρια.

Από εκεί και πέρα την ρωτήσαμε για τους επόμενους αγώνες που άμεσα θα πάρει μέρος και μας είπε πως: "Αρχικά θα βρεθώ σε ένα αγώνα στην Κεφαλονιά, όπου μας έχουν καλέσει για τα εγκαίνια του νέου σταδίου. Είναι μία ευκαιρία για μένα να πάρω στα πόδια ακόμη έναν αγώνα, ώστε να διορθώσω κάποια μικρά λάθη που έκαναν στον διασυλλογικό της Πελοποννήσου.

Επίσης στις 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί διεθνής αγώνας στην Φιλοθέη και θα πάρουν μεγάλα ονόματα του χώρου. Στους αγώνες αυτούς θέλω να είμαι έτοιμη ώστε να δω πόσο κοντά είμαι στις αθλήτριες που θα έρθουν στην Ελλάδα. Τέλος, ο αγώνας αυτός θα είναι μόνο για γυναίκες και θα υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη".