Το χάσαμε το κορμί, πατριώτη

Εικόνα Αντώνης Μπούμπας

Αυτό που συμβαίνει είναι από τα Άγραφα - μη σου πω, απ' του Ατελιού - διότι το θέμα των αποχωρήσεων δεν έχει τέλος. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, μετράμε ήδη δύο απώλειες. Από τη μία, ο πιο “ονειρεμένος” γιατρός του Grey's Anatomy έγινε χαλκομανία και από την άλλη, ο πιο χαρούμενος αντιδήμαρχος της Σύρου έγινε Λούης.

Πόσα χτυπήματα να αντέξει κι αυτός ο έρμος ο τηλεθεατής - δημότης; Οι δημιουργοί κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να καταστρέψουν την αγαπημένη σου σειρά. Τώρα, ποιος ο λόγος να δεις την υπόλοιπη σεζόν; Το Grey's Anatomy, πες, “πάει στα κομμάτια”, το περνάς στο γρήγορο. Στην περίπτωση του δήμου, πόσες πίτσες και πόση κόκα-κόλα (χωρίς την κόλα) πρέπει να ρουφήξεις για να παρακολουθήσεις αυτό το δράμα;

Θα κηρύξω λευκή απεργία. Δεν θα ξανατραγουδήσω στο μπάνιο. Βασικά, θα κόψω και το μπάνιο. Πώς άλλοι κάνουν απεργία πείνας; Εγώ θα κάνω απεργία μάκας. Φέρτε πίσω τον κόσμο, αλλιώς θα τρυπήσω τρεις αγωγούς λυμάτων και μετά θα γίνουμε το “νησί της τσίκνας”, για να μην πω κάτι άλλο πιο “χοντρό”.

“Τα χάσαμε τα κορμιά, πατριώτη”. Το ένα το απέλυσαν, το άλλο το “παραίτησαν”. Ενός λεπτού σιγή για τα δώδεκα χρόνια, που φάγαμε μπροστά στην οθόνη και για τις ψήφους, που πήγαν άκλαυτες μετά από οχτώ μήνες. Για ποιόν να θρηνήσω περισσότερο; Γι' αυτόν που αποχαιρέτησε το μισθό του ενός εκατομμυρίου το μήνα, ή για εκείνον που πήρε σαν κύριος το καπελάκι του και έφυγε;

Ίσως όμως αυτό που εμείς βαφτίζουμε “απώλεια”, ο ίδιος ο φυγάς να το ονομάζει “λύτρωση”. Εμείς χάνουμε έναν “πρωταγωνιστή” που ουδέποτε παραπονέθηκε, γκρίνιαξε ή κούνησε το δάχτυλο, ενώ εκείνος βρίσκει ξανά το πιο πολύτιμο πράγμα σε αυτόν τον κόσμο... το χαμόγελό του.

Ποιος το περίμενε ότι το - προ μηνών- σχόλιο της Φάκας “Πάει. Αυτός μας άφησε νωρίς” θα ήταν προφητικό; Ακόμα και ο Νοστράδαμος θα έσκιζε τα πτυχία του, αν του το είχαν “σφυρίξει” το 1550. Πόσες φορές να επικαλεστεί κάποιος τα θεία ή τη θεία απ' το Σικάγο να έρθει να πετάει στάμνες στα κεφάλια των διπλανών του; Άσε που μετά την εκατοστή φορά, γίνεται και ο ίδιος ενοχλητικός, αν εξακολουθεί να ρωτά τη μάνα του γιατί τον γέννησε. Και η Θεά Κάλι να ήταν, πάλι δεν θα του έφταναν τα χέρια για να τα προλάβει όλα. Πολιτισμός, τουρισμός, αθλητισμός, κοινωνική μέριμνα, πατάτες, ντομάτες, καρότα και αγγούρια καλυβιώτικα έχω.... ΔΙΑΛΕΧΤΕ. Ενώ ο Ντέρεκ, άρχοντας. Πέντε-έξι θρόμβους, δυο παιδιά και μια υστέρω είχε να κουλαντρίσει μόνο. Συγκρίνονται οι υποχρεώσεις;

Βέβαια θα μου πεις, κανένα κενό δεν είναι δυσαναπλήρωτο. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να δώσει στη χήρα μία χείρα βοηθείας, όπως και στο δήμο, ορίστηκε ήδη η νέα αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Δεν με πιστεύεις; Μην είσαι άπιστος Θωμάς. Όσοι εκτιμούσαν ότι θα βυθιζόμασταν στο σκοτάδι, επειδή χάσαμε το “φως” μας, διαψεύστηκαν κατηγορηματικά μόλις άκουσαν το όνομα της διαδόχου.

Να σου θυμίσω την περίπτωση του “Two and a half men”. Πολλοί πίστευαν ότι μετά την απομάκρυνση του Τσάρλι Σιν, η σειρά θα πατώσει. Τελικά, όχι μόνο δεν πήρε την κατιούσα, αλλά ο Άστον Κούτσερ της έδωσε και περισσότερους πόντους. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, η Θωμαή είναι η Συριανή Άστα (να πέσουν κάτω), η οποία ανέλαβε από χθες τη διασκέδασή μας για τις επόμενες τέσσερις σεζόν.

Εμείς, όπως και το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, “ευχαριστούμε θερμά τον κ. Φώσκολο για την παρουσία του και τις υπηρεσίες που προσέφερε, όλο το προηγούμενο διάστημα, ευχόμενός του καλή συνέχεια σε ότι και αν επιλέξει να κάνει” και καλωσορίζουμε την κ. Μενδρινού “ευχόμενός της” καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

Επιπλέον, ευχόμαστε να σταματήσουν στο δήμο να παίζουν τις μουσικές καρέκλες, γιατί πέρα από το γεγονός ότι έχουμε ζαλιστεί με τα πήγαινε-έλα στις “θέσεις”, αρχίζουμε να βρίσκουμε ομοιότητες και με το “Game of thrones”.

“Ήταν ένας μικρός δημούλης, που ήταν α-α-ακυβέρνητος, οέ, οέ, οέ, οέ. Και σε πέντε-έξι εβδομάδες, σώθηκε η υ-υ-υπομονή, οέ, οέ, οέ. Και τότε ρίξανε τον κλήρο, να δούνε ποιος-ποιος-ποιος θα φαγωθεί, να δούνε ποιος-ποιος-ποιος θα φαγωθεί, οέ, οέ, οέ, οέ”. Άντε και καλή όρεξη!

“Το χάσαμε το κορμί, πατριώτη”. Και να δούμε τώρα, με ένα κεφάλι μόνο του τι θα καταλάβεις;

Διαβάστε ακόμα