Πενία σκέψης και θύμα του bullying η Σύρος

Εικόνα Άννα - Τερέζα Δαλμυρά

Δεν πρέπει να σε τρομάζει τίποτα! Η πορεία προδιαγράφεται ιδιαιτέρως ευοίωνη και η ανάπτυξη είναι προ των πυλών... Αρκεί να πάψεις να είσαι συγκεντρωτικός και να στηριχθείς στις δυνάμεις του τόπου. Στις υγιείς... δυνάμεις του νησιού! Στις δυνάμεις “σου”!

Σε καλούν, δεν τις βλέπεις; Σου φωνάζουν, δεν τις ακούς; Σε προσκαλούν να συμμετέχεις ενεργά στην καμπάνια αξιέπαινης και δυναμικής... προβολής που σου προσφέρουν απλόχερα, αρκεί να δώσεις κάτι ψιλά..., για να “τρέξει” ακόμη περισσότερο η φαντασία και να γεννήσει κι άλλες “αξιοζήλευτες” προτάσεις ανάδειξης της Σύρου.

Τα πρώτα δείγματα της κοπιώδους κι επίπονης προσπάθειας “προώθησης”, τα έχεις δει! Το τεστ έχει γίνει και οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές...! Η παρουσία της Σύρου σε τριτοδεύτερες εκπομπές και σε ειδησεογραφικά δελτία επικαιρότητας που προβάλλουν τα κακώς κείμενα σε έναν τόπο είναι κατοχυρωμένη! Μία Σύρος που διαφημίζεται για την απονιά της, την ανυπαρξία κοινωνικής μέριμνας αλλά και μία Σύρος που χαρακτηρίζεται μόνο από την ανώριμη νέα γενιά που – όπως επιβάλλει η εποχή – ασκεί συστηματικά(;) και απροκάλυπτα(;) βία σε συνομήλικούς της, είναι εδώ! Η ιδέα είναι έτοιμη! Αξιοποίησέ την!

Δεν πιστεύω να διατηρείς αμφιβολίες για το περιεχόμενο του φακέλου προβολής του νησιού σε πανελλαδικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο; Δεν νομίζω να αναζητάς δοκιμασμένα βήματα – λέμε τώρα - για την επιτυχία της τουριστικής ανάπτυξης; Πρόσεξε! Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος, δεν χωρά αυτά που εσύ έχεις στο κεφάλι σου... ερασιτεχνισμούς, πειράματα και διαστρέβλωση ή διόγκωση των πραγματικών γεγονότων. Γιατί εσύ αυτά έχεις ως σκέψεις και μην το αρνηθείς! Ο ιθύνων νους της δεδομένης... επιτυχίας είναι στο πλευρό σου με διάχυτη την καλή θέληση να προβάλει το νησί έτσι ακριβώς όπως του “αρμόζει”! Εξακολουθείς να μην τον βλέπεις;

Για τη διαφήμιση του τόπου σου, για την πρόοδό του – πώς το λένε -, οφείλεις να θεμελιώσεις οποιαδήποτε πρόταση και προσπάθεια, σε ισχυρές... πλάτες, που ζουν χρόνια στον τόπο, εργάζονται δεκαετίες στον δύσκολο χώρο της αντικειμενικής... “πάντοτε”, καταγραφής των γεγονότων και είναι ιδιαιτέρως πρόθυμοι... να φωτίσουν την “θετική” όψη του νομίσματος, μένοντας μακριά(;) από μίζερες(!) σκέψεις και αρνητικά γεγονότα, τα οποία όχι μόνον παρουσιάζουν σε ρεαλιστικούς... τόνους, αλλά επιχειρούν να αποκαλύψουν και όλους εκείνους τους “σάπιους” και “κακόβουλους” που αποκρύπτουν τί πραγματικά... συμβαίνει στο νησί! Ντροπή!

_ _ _

Η ώρα της μεγάλης απόφασης για εσένα έχει φτάσει! Ή επιλέγεις να αξιοποιήσεις την τεκμηριωμένη και με έγκυρη επιτυχία πρόταση ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ της Σύρου που σου προσφέρεται “τσάμπα”, ή επιλέγεις να μείνεις για πάντα στην αφάνεια και τη μιζέρια μίας παλαιότερης νοοτροπίας κι εποχής, που πραγματικά άφησε εποχή...! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

_ _ _

Πενία σκέψης, περίσσευμα παραπληροφόρησης, νταηλίκι προς όλους εκείνους που κυνηγούν την αληθινή είδηση με σκοπό να συμβάλουν από το επαγγελματικό μετερίζι τους στην προώθηση της Σύρου, συνθέτουν τον χαρακτήρα εκείνων των ανθρώπων που ασκούν το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ BULLYING στο νησί! Σάπιες αντιλήψεις, ξεπερασμένες προ πολλού νοοτροπίες, αγάπη για την παραπληροφόρηση και την κίτρινη καταγραφή των γεγονότων, έκθεση στη βρώμικη σκηνή της εποχής, ευάλωτων ανθρώπων, εκμετάλλευση – εντέχνως - ακόμη κι ανήλικων σε έναν μικρό τόπο, σαφώς χωρίς τη συγκατάθεσή τους, το μοτίβο του ξεπεσμένου χαρακτήρα τους!

Στο βωμό της εφήμερης αναγνωρισιμότητας και προβολής, αλλά και στη γάγγραινα της εποχής που είναι η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ και ανθρώπινων ΨΥΧΩΝ, κάποιοι θέλουν να θυσιάζουν ακόμη κι έναν τόπο, μία ολόκληρη νέα γενιά, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα ή και διανθίζοντάς τα με πιπεράτες δόσεις παραπληροφόρησης με σκοπό να φιγουράρουν σε κίτρινες πανελλήνιας εμβέλειας εκπομπές! Ματαιοδοξία σε υπέρμετρο βαθμό που δε διστάζει να γεμίζει συστηματικά μώλωπες ένα ολόκληρο νησί! Διασυρμός νέων ανθρώπων, που ουδείς αμφισβητεί ότι έπεσαν θύματα ανώριμων κι επικίνδυνων συμπεριφορών! Συνεχής κι εμμονικός αγώνας που στοχεύει στην ψυχολογική χειραγώγηση μίας ολόκληρης κοινωνίας στο φθηνό, αλλά και στον εγκλεισμό της, στη σαπίλα της σημερινής εποχής! Αγωνιώδεις προσπάθειες οπισθοδρόμησης και διασυρμού ανθρώπων και τόπων. ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ BUILLYING στη Σύρο από ανθρώπους της σήψης και της παρακμής! Ανελέητος πόλεμος κατά της αλήθειας και της προόδου από δράκουλες... της εποχής!

ΥΓ. Αν και περιττή οποιαδήποτε διευκρίνιση, σπεύδοντας να προλάβω τους κακόβουλους, αυτονόητα κατακριτέο όποιο περιστατικό βίας με οποιαδήποτε μορφή!

 

Ετικέτες: