Πάμε... και βλέπουμε

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τελείωσε, όλα όσα έγιναν στην Πάρο γνωστά και στον τελικό του πρωταθλήματος.

Γράφτηκαν πάνω στο θέμα αυτό χιλιάδες λέξεις και αναλύθηκαν τα πάντα. Για κάποιους φταίνε οι φίλαθλοι του Α.Ο. Σύρου που έκατσαν και έφαγαν ξύλο και κάποιοι γράφουν ότι οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν κάπου αλλού. Το ποιος έχει δίκιο ή άδικο θα το δείξει η ιστορία. Προς το παρών οι μεν είναι κακοί προς του δε, γιατί κανείς από τους υπευθύνους δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες τους.

Αν κάτσεις και δεις τι ακριβώς συνέβη κατά τη αγώνα, μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα και να ρίξεις τις ευθύνες σου παντού.

Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι κανείς δεν ανέλαβε τις ευθύνες και κανείς δεν ζήτησε συγνώμη.

Οι μόνοι που δεν φταίνε σίγουρα σε τίποτα είναι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων, τα ίδια τα σωματεία που άξια έφτασαν εκεί που έφτασαν και πραγματικά το πήρε η πιο ικανή ομάδα.

Οι παίκτες σε κανένα σημείο του αγώνα δεν προκάλεσαν, μάλιστα είναι και άξιοι συγχαρητηρίων γιατί κατά τη διάρκεια των συμπλοκών προσπάθησαν να ηρεμίσουν τα πνεύματα, ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας. Ίσως εδώ στην Ελλάδα να έχουμε μάθει ότι δεν μας συμφέρει να το αφήνουμε να περνάει και να το κάνουμε... γαργάρα.

Πανναξιακός και Α.Ο. Σύρου δύο ιστορικά σωματεία του νομού, ίσως τα πιο ιστορικά και με την πιο βαριά φανέλα, έπαιξαν για το πρωτάθλημα, έπαιξαν για το δικό τους αύριο. Όλοι όταν φτάσουν στον τελικό, ακόμη και να μην το έχουν σαν στόχο θέλουν να το κατακτήσουν. Αυτό έγινε και την φετινή χρονιά με την ομάδα του κ. Προμπονά και του κ. Βαρθαλίτη. Οι δύο προπονητές μετά την εξαιρετική χρονιά που είχαμε με τις ομάδες τους έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής γιατί πολύ απλά έδειξαν ότι ήταν οι ομάδες με το μεγαλύτερο τσαγανό και ότι δεν έτρεμαν τα πόδια τους στην πιο κρίσιμη στιγμή.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα αυτό είμαι πολύ περίεργος να ακούσω στο τέλος του Ιουνίου την ημέρα δηλαδή της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣ Κυκλάδων, τι θα πουν οι υπεύθυνοι και η ίδια η Ένωση. Προς το παρών κανείς ακόμη και μετά από 10 ημέρες δεν έχει πει τίποτα και δεν έχει καταδικάσει τα γεγονότα. Δεν θέλω να γίνομαι προάγγελος κακών ειδήσεων, όμως όταν γίνεται κάτι τόσο σοβαρό, όχι πως δεν είχαν γίνει και πριν και την φετινή χρονιά, που και πάλι αν και τα είχε γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνες, δεν έγινε τίποτα, γιατί απλά και ωραία φέτος είναι χρονιά... εκλογών.

Διαβάστε ακόμα