Αν αγαπάς το παιδί σου ΑΠOΔΕΙΞΕ ΤΟ!

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Εκ των προτέρων θα ζητήσω μία συγνώμη γιατί σήμερα πραγματικά δεν θέλω να μιλήσω για αθλητικά και για όλα όσα απασχόλησαν την εβδομάδα που πέρασε, αν και είναι αρκετά, έχουν ειπωθεί και όλα είναι γνωστά. Είναι κάποια πράγματα που είναι πιο σημαντικά στη ζωή από τον αθλητισμό και όλα όσα περιστρέφονται γύρο απ' αυτό το κομμάτι. Μπορεί κάποιοι να λένε και να το πιστεύουν γιατί έτσι είναι, ότι δηλαδή ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωή ή είναι η ίδια τους η ζωή, όμως συγνώμη αλλά δεν είναι έτσι.

Δεν θέλω να μιλήσω σήμερα για κάτι αθλητικό γιατί πραγματικά είμαι εξοργισμένος και αυτήν την οργή ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας, μπας και μέσα απ' αυτές τις λίγες λέξεις βγει κάτι καλό κι όταν λέω κάτι καλό, εννοώ ότι ίσως κάποιοι βάλουν λίγο μυαλό.

Τι είναι αλήθεια το σημαντικότερο πράγματα πάνω στη γη; Για όσους έχουν οικογένεια και παιδιά, οι γονείς θα απαντήσουν τα παιδιά τους. Είναι όμως έτσι; Οι γονείς αγαπάνε τα παιδιά του; Το κείμενο αυτό αναφέρεται αποκλειστικά σε όλους όσους ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ τα παιδιά τους.

Και περνάω αμέσως σε αυτό που θέλω να αναφερθώ γιατί πραγματικά το βλέπω καθημερινά και δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που αντικρίζω.

Σίγουρα δεν συμβαίνει μόνο στη Σύρο, αλλά παντού, όμως εδώ ζω και για εδώ θα αναφερθώ.

Αλήθεια όσοι οδηγάτε μηχανή ή αυτοκίνητο αγαπάτε τα παιδιά σας; Αν τα αγαπάτε γιατί δεν τα προστατεύετε; Γιατί η μεν μάνα κάνει το παιχνίδι αερόσακο και βάζει το παιδί της στο μπροστινό κάθισμα και ο δε πατέρας το έχει χύμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και περιφέρεται λες και είναι στην πλατεία... Μιαούλη. Δεν ξέρετε ότι ο δρόμος θέλει προσοχή; Δεν ξέρετε ότι όσο κι αν εσείς οι ίδιοι προσέχετε και έχετε τα μάτια σας... τετρακόσια στο δρόμο, κάποιος - κάποια ή κάποιοι άλλοι δεν προσέχουν; Ξέρεις αγαπητέ οδηγέ από που θα σου έρθει;

Σε καθημερινή βάση όταν ξεκινάς να πας στον τελικό σου προορισμό, ας το θέσω καλύτερα να βάλω και εμένα μέσα να πάμε κάπου, πόσες φορές έχεις κάνει, έχουμε κάνει τον σταυρό μας γιατί ενώ εσύ, εμείς ακολουθούμε κατά γράμμα τον κώδικά οδικής κυκλοφορίας κάποιος σε έκανε, μας έκανε τα χάσουμε, κάποιος λίγο έλειψε να πέσει, πάνω μας, κάποιος μεγαλύτερης ηλικίας δεν προσέχεις, ή γιατί αν και ενώ έπρεπε σε κάποιους δεν τους έχουν πάρει το δίπλωμα οδήγησης.

Δεν θα αναφερθώ στο περιστατικό που μου συνέβη πριν από μερικές ημέρες γιατί εύκολα θα γίνει κατανοητό για ποιον αναφέρομαι. Αλλά κατά τη διάρκεια που οδηγούσα, πατέρας είχε το παιδί του στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου - φυσικά όχι στο ειδικό κάθισμα -, αυτό ήταν ενδιάμεσα στα δύο καθίσματα και έπαιζε. Ερώτηση, αν του αποσπούσε την προσοχή που το έκανε το παιδί γιατί όπως είπα έπαιζε, το αμάξι ξέφευγε από την πορεία του ή αν πεταγόταν στο δρόμο του κάτι και πατούσε απότομα φρένο, το παιδί που θα πήγαινε; Αυτό βέβαια είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που βλέπω με τις μηχανές, γονιός έχει το παιδί του μπροστά και πάει χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Το τραγικό, ο πατέρας ή η μητέρα φορά κράνος για να μην φάνε κάποια κλήση, όμως το παιδί τους το έχουν εκτεθειμένο. Αυτές οι εικόνες είναι καθημερινές τις βλέπουμε, τις συναντάμε.

Αν πεις κάτι σε αυτούς που φέρονται έτσι στα παιδιά τους θα σε "τραβάνε" γιατί είπες. Αν πάλι κάνεις ένα ρεπορτάζ με εικόνα πάνω σ' αυτό το θέμα θα σε πούνε "ρουφιάνο". Για να κλείσω πιστεύω ότι αυτές οι λίγες λέξεις θα σε βάλουν να σκεφτείς. ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ; ΑΝ το αγαπάς ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ.

Διαβάστε ακόμα