Κυκλοφοριακοί μαϊντανοί...

Εικόνα Άννα - Τερέζα Δαλμυρά

 

Κι εκεί που πίστευα ότι ήσουν ο τελευταίος επιζών από τη μανιώδη κυκλοφοριακή δίνη που έπληξε τις τελευταίες ημέρες την πόλη μας, το μυαλό μας, τη σκέψη μας, το είναι μας μέσω διαδικτύου, αφήνοντας περιθώριο σε εμμονικές εξωθεσμικές – και όχι μόνο – συνάξεις, να γίνουν για ακόμη μία φορά σύμβουλοι στη θέση των συμβούλων και να απαντούν ορισμένοι δε, εξ ονόματος της νέας Αρχής του τόπου, τελικά η στάση σου ήρθε να διαλύσει όποιες ελπίδες είχαν απομείνει, αφού τελικά αυτές απεδείχθησαν... φρούδες!

Αν χάσουμε και το τελευταίο λογικό κορμί πατριώτη, τότε το χάσαμε γενικώς το παιχνίδι! Σε ενημερώνω εξ αρχής, ότι σήμερα θα χαλάσουμε τις καρδιές μας! Δεν το ήθελα, αλλά επιβάλλεται! Βάλλεται συστηματικά ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης τον οποίο, ανάμεσα σε άλλους έχεις κληθεί κι εσύ να υπηρετήσεις με υπευθυνότητα και συνέπεια εντός των επίσημων οργάνων κι όχι εκτός των “τειχών” αυτών, και φαίνεται πως βάζεις δυστυχώς κι εσύ ένα χεράκι – στρώνεις το χαλί, πώς το λένε – στη διατήρηση μίας κατάστασης που δυναμιτίζει επικίνδυνα – κι ας μην είναι ορατό προς όλους(!) αυτό ακόμη – τη λειτουργία του οίκου των πολιτών της Σύρου.

Αναμενόμενο ήταν – και φαντάζομαι δε θα διαφωνήσεις – να τοποθετηθούν για το θέμα της πεζοδρόμησης σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τα γνωστά ιθαγενή φυτά που ανήκουν στο γένος πετροσέλινον της οικογένειας των σελινοειδών, οι λεγόμενοι σε απλά καθημερινά ελληνικά, μαϊντανοί!

Κι αν οι μαϊντανοί στην καθημερινή διατροφή μας, μπορούν να αποτελέσουν ένα “θησαυρό” πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, ωστόσο, στα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον τόπο μας, η παρουσία των “μαϊντανών” και δη η επίμονη τοποθέτησή τους και πολλές φορές η οφθαλμοφανής στάση αποπροσανατολισμού που καλλιεργούν επειδή τυγχάνει να επηρεάζουν – λόγω γνωριμιών – μία μικρή μερίδα – θλίβομαι που θα το πω - άβουλων πολιτών, ΔΕΝ έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως σε επίπεδο ουσίας!

Από κοινού με τρεις ή τέσσερις συναδέλφους σου, έδειχνες ότι φυλούσες Θερμοπύλες, προστατεύοντας την κοινή λογική που δυστυχώς, τείνει να εξαφανιστεί στις μέρες μας! Εν τέλει, άφησες τη σκοπιά, εγκατέλειψες τη δύσκολη μάχη και φαίνεται πως βοήθησες τον εχθρό να φλερτάρει με τη θέση του κατακτητή, με μία μόνο δημοσίευσή σου, με την οποία υπεραμύνεσαι της πεζοδρόμησης, δίνοντας μάλιστα το έναυσμα σε μικρότερους σε μπόι μαϊντανούς – με θεσμική ιδιότητα - να εμφανιστούν και να ασκήσουν εύκολη και ανέξοδη κριτική, ώστε να φανούν αρεστοί, σε όποιους τελικά κάνουν κουμάντο στην ομάδα τους!

Σαφώς, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε εμποδίσει να προβείς σε δημόσιο σχολιασμό μέσα από προσωπική σελίδα που διατηρείς σε διαδικτυακά καφενεία. Όμως, αυτό, θα ήταν ανεκτό, αν πρωτίστως είχες αποδείξει σε ΣΤΑΘΕΡΗ βάση, ότι εκπληρώνεις ομαλά τον ρόλο που σου ανέθεσαν οι πολίτες να έχεις εντός του επίσημου οργάνου! Ξεχνιέσαι... δείχνεις πολλές φορές ότι αφήνεσαι να παρασυρθείς από τη ροή του αυτοδιοικητικού ποταμού που έχει την πλειοψηφία και παρασύρεσαι... Για να σωθείς δε, αν τύχει να πέσεις απ΄τη βάρκα σου λόγω ορμητικής ροής του νερού, τότε δε θα διστάσεις, να χρησιμοποιήσεις το πρώτο σωσίβιο που θα βρεθεί μπροστά σου, αντί να κολυμπήσεις και να βρεις το σωσίβιο της παράταξής σου!

Μπερδεύεις τον ρόλο σου; Ξεχνάς να ασκήσεις εποικοδομητική αντιπολίτευση; Συνειδητά βοηθάς στο κουπί... για να αποδεχθούν ακόμη και οι έχοντες αντίθετη άποψη – υπάρχουν κι αυτοί -, τη μία και μοναδική άποψη που πρέπει να επικρατήσει αλλιώς χαθήκαμε...; Ως μέλος παράταξης που έχει συστατικό στοιχείο της, την υπεράσπιση της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών, γιατί ενισχύεις συμπεριφορές που θυμίζουν ολιγαρχικά – για να μην πω κάτι χειρότερο – καθεστώτα; Γιατί δεν αφήνεις τους εξωθεσμικούς μαϊντανούς να αποκαλυφθούν και να δείξουν πόσο γραφικοί είναι; Γιατί δεν υπερασπίζεις τον θεσμό, τις αποφάσεις των οργάνων και την ανάπτυξη δημοκρατικών συζητήσεων, αλλά αντίθετα τείνεις χείρα βοηθείας ακόμη και σε αιρετούς – μαϊντανούς, που το δημοτικό συμβούλιο, εννέα μήνες μετά την έναρξη της νέας θητείας, δεν γνωρίζει ακόμη ούτε την ανάσα τους;

Κατά τη δική μου άποψη καλώς πράττεις και υπερασπίζεσαι την πεζοδρόμηση, αλλά θα ήταν χρήσιμο για να σπάσει το απόστημα του απολυταρχισμού – που διακρίνεις ότι καλλιεργείται συστηματικά -, να αμυνθείς υπέρ του πλουραλισμού και της δημοκρατίας, στηρίζοντας τη λειτουργία του μαγαζιού... και όχι του παραμάγαζου!

ΥΓ.: (Αυστηρά προσωπικό) Φοβάμαι ότι τα “σπάσαμε” πάλι. Ελπίζω μόνο να μην περάσουν μήνες μέχρι να τα ξαναπούμε. Όχι τίποτα άλλο, καθυστερεί και η 21η Δεκεμβρίου, ημέρα των γενεθλίων μου και της “κλεισμένης” συνέντευξής σου...

Ετικέτες: