Ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης στην Α' κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Επικράτησε η... λογική και άρχισαν οι εργασίες

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στα πρόσωπα των μπακετικών, αφού είδαν με χαρά να ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης της Α' κλειστής αίθουσας του αθλητικού κέντρου και να απομακρύνεται ο φόβος κλεισίματος της αίθουσας.

Αρχικά είχαν ξεκινήσει κάποια έργα, όμως πήραν... λάθος τροχιά και η αίθουσα του αθλητικού κέντρου κινδύνευε να παραμείνει κλειστή και εκατοντάδες παιδιά να μην έχουν στέγη για προπόνηση. Όμως μετά τις συνεχείς αναφορές τόσο από τον τοπικό τύπο, όσο και από τις συνεχής ερωτήσεις των παραγόντων των ομάδων προς τους υπευθύνους, η επιτροπή αθλητισμού και ο Δήμος, άλλαξαν...ρώτα και πλέον προσπαθούν να κλείσουν τις... τρύπες που άνοιξαν.

Βέβαια και η αρχική τους σκέψη δεν ήταν λάθος, όμως δεν υπήρχαν και οι κωδικοί και τα χρήματα για ένα τόσο μεγάλο έργο. Από την άλλη είναι και οι πολιτικές εξελίξεις που δεν άφηναν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας στο Δήμο, αφού πλέον πάει... περίπατο η επίσκεψη των υπευθύνων του υπουργείου για την αυτοψία του Αθλητικού Κέντρου γενικότερα.

Τώρα, αυτό που αφορά το σήμερα και έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι συνεργείο βρέθηκε χθες Κυριακή στην Α' κλειστή αίθουσα και περνούσε τα σίδερα ένα ειδικό τσιμεντοειδές υλικό για την προστασία από την υγρασία και τη βροχή. Ακόμη δεν είναι γνωστό αν αυτή η φάση ολοκληρωθεί, καθώς για να γίνει αυτό θα πρέπει και τα ανοίγματα θα πρέπει να σοβαντιστούν. Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν εργασίες στην οροφή της Α' αίθουσας ώστε να μην υπάρχει εισροή νερού όποτε βρέχει. Επίσης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνουν και κάποιες εργασίες στο παρκέ, αφού είναι εμφανεί τα σημάδια της φθοράς, τόσο από την μη σωστή συντήρηση όσο και την πάροδο του χρόνου.

Τώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η Α' αίθουσα δεν κινδυνεύει να κλείσει και πλέον τα παιδιά και οι προπονητές νιώθουν μία μικρή ανακούφιση, καθώς δεν θα μείνουν χωρίς... στέγη.

Διαβάστε ακόμα