Φοίνικας Σύρου, μία τεράστια ομάδα... από ένα μικρό νησί

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να μπαίνει στη διαδικασία να σχολιάσεις κάποια πράγματα όταν σε κάποια χώρα της Ευρώπης και αλλού να συνέβαινε το ίδιο θα ήταν, αρκετοί αθώοι έχασαν την ζωή τους. Αλήθεια τη μπορείς να πεις στις οικογένειες των θυμάτων αυτές τις ώρες. Το μόνο σίγουρο είναι όλοι αυτοί οι δήθεν που πονούν και μιλάω για τους πολιτικούς, είναι αυτοί που πρέπει να πληρώσουν για όλα όσα κάνει και τις όποιες αποφάσεις έχουν πάρει.

Από την πλευρά μου το μόνο που έχω να πω και θα το κλείσω εδώ γιατί όλες αυτές τις μέρες είδαμε πολλές εικόνες που πραγματικά προξενούν θλίψη και στεναχώρια. Αυτό που εύχομαι είναι να είναι τα τελευταία αθώα θύματα γιατί είναι άδικο να την πληρώνουν άμαχοι και αθώοι.

Πάμε τώρα με όσο καθαρό μυαλό μας έχει απομείνει με όλα όσα έχουν διαδραματιστεί αυτές τις τελευταίες ημέρες να δούμε τι έχει συμβεί σε τοπικό επίπεδο.

Αρχικά θέλω να αναφερθώ και θα το πάω ιεραρχικά στην τεράστια νίκη του Φοίνικα Σύρου επί του Ολυμπιακού. Μπορεί βαθμολογικά αυτή η νίκη να μην λέει κάτι γιατί ακόμη ήμαστε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αλλά έχει να πει πολλά στην ψυχολογία και να τονίσει πόσο πολύ έχει μεγαλώσει αυτή η ομάδα. Κύριοι, ο Φοίνικας είναι μία ομάδα η οποία προέρχεται από μία... κουκίδα του Νοτίου Αιγαίου. Η Σύρος μπορεί να έχει πληθυσμό κάτι περισσότερο από 25.000 κατοίκους, όμως το μέγεθος της ομάδας είναι πολύ μεγαλύτερο και ξεπερνά τα στενά όρια του νομού. Η νίκη αυτή ή ήρθε να μας θυμίσει ότι ο Φοίνικας πρέπει να στηριχθεί από όλους και να έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας. ο μέγεθος της ομάδας αυτής όσο πάει και μεγαλώνει περισσότερο, το νησί έχει τεράστια διαφήμιση και προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα δίνουμε εμείς από την πλευρά μας. Μπράβο στη διοίκηση, στους παίκτες και στο τεχνικό επιτελείο.

Το πρόβλημα της διαιτησίας παραμένει

Πάμε τώρα στο ματς το οποίο παρακολούθησα και πραγματικά με έκανε να νιώσω πάρα πολύ άσχημα. Άσχημα γιατί με όλα όσα συμβαίνουν έρχεσαι στη δύσκολη στιγμή να τα περιγράψεις και να τα μεταφέρεις στους αναγνώστες τόσο της έντυπης Κοινής Γνώμης, όσο και στην ηλεκτρινή της σελίδα. Το γνωρίζω πως πρέπει να είμαστε κάπως μαλακοί γιατί δεν είμαστε σε κάποιο τεράστιο μέρος, αλλά σε μία κλειστή κοινωνία στην οποία πρέπει και να προσέχεις τι γράφεις αλλά και το τι λες. Όμως, φτάνουμε στη δύσκολη θέση γιατί με όλα αυτά που βλέπουμε θα ξεχάσουμε και όλα όσα ξέρουμε. Βρίσκομαι στο χώρο πολλά χρόνια, σαν αθλητής, σαν φίλαθλος, αλλά και σαν δημοσιογράφος. Νομίζω ότι κάθε χρόνο πάμε από το κακό στο χειρότερο γιατί αντί να υπάρχει εξέλιξη και να κάνουμε βήματα εμπρός, τα λάθη διαδέχονται το ένα το άλλο και πάμε όλο και πιο πίσω.

Δεν θα σταθώ σε κανένα πέναλτι και σε καμιά κόκκινη κάρτα. Γιατί αυτά μπορεί να τα δει και να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα. Άλλωστε στην Ελλάδα είμαστε ποτέ κανείς δεν βλέπει με τον ίδιο τρόπο. Θα αναφερθώ σε απλά πράγματα. Κύριοι πρέπει να γίνουν άμεσα ουσιώδεις κινήσεις. Είναι κρίμα για τις ομάδας, για τις διοικήσεις αυτών που σπαταλούν χρόνο και χρήμα και πραγματικά οι ομάδες του Νομούς, αν όχι όλες οι περισσότερες έχουν βελτιωθεί και έχουν δημιουργήσει κάτι καλό. Είναι κρίμα κάποιοι οι οποίοι αμείβονται να χαλούν την καλή εικόνα που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι ίδιες οι ομάδες. Στο ματς του Πάγου με τον Ανδριακό στην εξέδρα υπήρχαν περίπου 200 άτομα, τα οποία για να φτάσουμε στον αριθμό αυτόν χρειάστηκε αρκετός κόπος ώστε να πειστούν όλοι αυτοί να επιστρέψουν σιγά -σιγά στο γήπεδο. Είναι κρίμα κάποιοι να τον απομακρύνουν. Οι περισσότεροι έφυγαν από το γήπεδο απογοητευμένοι όχι γιατί έχασε ο Πάγος, αλλά από όσα είδε να συμβαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα κλείσω θέτοντας ένα απλό ερώτημα. Ένας παίκτης βρίσκεται στο έδαφος από μαρκάρισμα αντιπάλου (είναι πράγματι φάουλ) ο διαιτητής δεν σημειώνει το φάουλ και ο πεσμένος ποδοσφαιριστής πιάνει την μπάλα με τα χέρια. Τι είναι αυτό; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι πλάγιο.

Ίσως θα πρέπει να αρχίζουμε να σκεπτόμαστε ότι προτιμότερο είναι να έρχονται διαιτητές από άλλους συνδέσμους και να συμπληρώνουν τους εδώ διαιτητές παρά κάποια στιγμή να δούμε πράγματα και καταστάσεις που δεν θα αρέσουν σε κανέναν. Τέλος είναι άδικο να μιλάμε για ένα ματς το οποίο η μία ομάδα είχε αγωνιστικά καλύτερη εικόνα και με όλα όσα συνέβησαν να της μειώνεται αυτή η επιτυχία.

Διαβάστε ακόμα