Οι εκλογές έχουν γίνει της... μόδας

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Έξι μήνες αργότερα από τις εκλογές του Ιουνίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., θα έχουμε και πάλι... εκλογές. Αυτή είναι η απάντηση στην ερώτηση που τέθηκε από την πλευρά του κ. Καφτηράνη, για το αν πρέπει ή όχι να γίνουν εκλογές μέχρι το τέλος του έτους. Αν δεν αλλάξει κάτι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης άμεσα θα πρέπει να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, με θητεία πλέον τετραετίας. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΣ Κυκλάδων οι εκλογές έπρεπε να γίνουν τον προσεχή Δεκέμβρη και όχι τον Ιούνιο που έγιναν. Τώρα για ποιον λόγο έγιναν εκλογές τον Ιούνιο του 2015 θα πρέπει να το απαντήσει η πρώην διοίκηση της Ένωσης και όχι εμείς που προσπαθούμε να βγάλουμε απλά κάποιο συμπέρασμα.

Εγώ το μόνο που έχω να πω από την πλευρά μου είναι ότι οι ομάδες των Κυκλάδων θα πρέπει να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση, γιατί κάθε αγωνιστική ακούγονται διάφορα παρατράγουδα. Μην ξεχνάμε ότι πριν από μία εβδομάδα έγιναν διάφορα ευτράπελα από τους "φίλους" του Πανναξιακού και αποδέκτες είχαν τους παίκτες και την αποστολή του Πανθηραϊκού. Αν η ομάδα της Σαντορίνης δεν έβγαινε επίσημα να καυτηριάσει τα επεισόδια, ίσως κανείς να μην γνώριζε κάτι, αφού όπως αναφέρεται δεν έχει γραφτεί κάτι για όσα συνέβησαν. Το άσχημο στην όλη υπόθεση είναι ότι τα ευτράπελα δεν σημειώθηκαν μόνο στο γήπεδο, αλλά και μερίδα παικτών δέχθηκε επίθεση αρκετές ώρες μετά. Όλα έχουν ως συνέχεια την ατιμωρησία που υπάρχει και κανείς δεν τιμωρείται, αφού και πέρσι στον τελικό του πρωταθλήματος έγιναν αρκετά πράγματα, όμως κανείς δεν τιμωρήθηκε. Τώρα, ίσως να έφτασε η ώρα μιας και ο αθλητικός νόμος είναι στην επικαιρότητα να ξεκινήσουμε κι εδώ να βλέπουμε πιο ζεστά το θέμα της βίας, γιατί όσο το αφήνουμε ή το κρύβουμε κάτω από το... χαλί, μπορεί να συμβεί κάτι άσχημο και στο τέλος θα λέμε γιατί συνέβη.

Λοιπόν, το θέμα μου δεν είναι όλα όσα συνέβησαν στην Νάξο πριν από λίγες ημέρες, αλλά όσα θα τρέξουν από εδώ και πέρα. Αν πρέπει να γίνουν εκλογές αυτές θα πρέπει να γίνουν άμεσα, ώστε όλα να ξεκινήσουν να παίρνουν μία σειρά. Αν πάλι δεν γίνουν, η διοίκηση της Ένωσης και η επιτροπή διαιτησίας θα πρέπει να δει το θέμα από κοντά, να γίνουν νέες σχολές άμεσα, να βγουν νέοι διαιτητές και όσοι υπάρχουν να προσέξουν ακόμη περισσότερο. Είναι άδικο για τις ομάδες να προσπαθούν για το καλύτερο και να κάνουν βήματα εμπρός και να υπάρχουν κάποιοι να στέλνουν το ποδόσφαιρο πιο πίσω. Όπως οι ομάδες κάνουν βήματα εμπρός έτσι και οι διαιτητές οι οποίοι είναι οι μόνοι που κερδίζουν να γίνουν καλύτεροι και όχι να "τινάζουν" ακόμη και τα πιο ήρεμα παιχνίδια.

Όπως ζητήθηκε από την διοίκηση της Ένωσης και πολύ σωστά έγινε οι προπονητές να είναι διπλωματούχοι για να έχουν το δικαίωμα να κάτσουν στο πάγκο της ομάδας τους, έτσι και η ίδια η διοίκηση θα πρέπει να ζητήσεις από τους διαιτητές να γίνουν καλύτεροι. Όσοι δεν κάνουν καλύτερα να μην ορίζονται. Μπορεί αυτό να είναι σκληρό, όμως είναι και το δικαιότερο, τόσο για τις ομάδας όσο και για τις διοικήσεις τους και τις προσπάθειες που καταβάλουν.

Διαβάστε ακόμα