Θα γίνω παράγοντας

Εικόνα Τέτα Βαρλάμη

- Μαμά, εγώ γιατί να μην είμαι παράγοντας;

- Άσε μας παιδάκι μου, όρεξη που την έχεις

- Όχιιι. Εγώ θέλω, θέλω, θέλω…

- Έλα ξεφορτώσου με τώρα. Άκου εκεί θέλεις! Εγώ να δεις τι θέλω. Πρώτα απ’ όλα να μην είσαι τόσο βλαμμένο, αλλά τι να κάνω, να τα βάλω με τον Θεό; Οπότε σκάσε.

- Μα γιατί μαμά; Είναι τόσο κακό να είμαι παράγοντας;

- Κακό; Κάκιστο. Αλλά εσένα πως σου ήρθε;

- Να, θέλω να με παίρνουν τηλέφωνα, να με ρωτάνε πριν κάνουν κάτι, πριν πάρουν μια απόφαση, ότι μου έρχεται στο μυαλό να το προτείνω σαν καταπληκτική ιδέα και να γίνεται, να είμαι σε επιτροπές και να αποφασίζω, να με εξυπηρετούν σε ότι θελήσω, να είμαι μπροστά-μπροστά στις εκδηλώσεις, να με βγάζουν φωτογραφίες και να χασκογελάω, να ασχολούνται μαζί μου οι εφημερίδες κι όταν δεν ασχολούνται να τις βρίζω….

- Σταμάτα βρε, με ζάλισες.

- Γιατί καλέ μαμά; Αυτός ο κύριος που είχε το ψιλικατζίδικο στη γωνία πως έγινε και άφησε τα ψιλικά να τα δουλεύει η κόρη του κι αυτός όλο βγαίνει φωτογραφίες και κάνει χειραψίες με τον Δήμαρχο και πηγαινοέρχεται όλη την ημέρα στα γύρω μαγαζιά και μαλώνει με τον κόσμο;

- Ωραία πρότυπα έχεις. Τι να σου πω. Αυτόν τον ακαμάτη βρήκες να λιμπιστείς;

- Ναι αλλά ότι και να λες εσύ όλοι με αυτόν ασχολούνται, όλοι γι’ αυτόν συζητάνε.

- Τον βρίζουνε βρε χαμένο, δεν ασχολούνται γιατί κάνει κάτι σημαντικό. Αλλά τόσο σου κόβει. Κοίτα να ανοίξεις κανένα βιβλίο να ξεστραβωθείς μπας και ρημαδομάθεις κάτι, που για να πεις σωστά μια αράδα ολόκληρη κάνουμε τάμα κάθε Δεκαπενταύγουστο.

- Αφού δεν μ’ αρέσει το σχολείο, ώχου…. Γιατί, αυτός μήπως του χρειάζονται τα γράμματα; Κοίτα πόσα έβγαλε από τις χάρες που του κάνουνε και του δίνουνε δουλειές.

- Τι δουλειές; Τέτοια μαύρα λεφτά ποτέ σου και μη βγάλεις.

- Θα βγάλω, θα βγάλω, θα βγάλω και θα σκάσουν όλοι.

- Εσύ θα σκάσεις έτσι που τρως και έχεις γίνει σαν μοσχαροκεφαλή. Κατά τα άλλα θέλεις να σε βγάζουν και φωτογραφίες, τρομάρα σου. Εσύ παιδάκι μου με τα μυαλά που κουβαλάς και τον περίδρομο που τρως το μόνο που θα καταφέρεις είναι να καταντήσεις σημαδούρα για ψαροντούφεκο.

- Έλα μωρέ τώρα που σε πείραξε και το φαί μου. Άλλωστε όλοι αυτοί δεν λες πως τρώνε. Ε, κι εγώ αυτό κάνω, τρώω. Κι άμα μου κουνηθεί κανένας κάνω και τον μάγκα γιατί έχω όγκο.

- Αυτό είναι το κακό, ότι έχεις μονάχα όγκο. Δεν έχεις και τίποτε άλλο. Ούτε κουκούτσι μυαλό, ούτε δράμι περιεχόμενο. Τι να δείξεις; Πώς να σε πάρει κανείς στα σοβαρά. Και μη μου φωνάζεις εμένα γιατί θα φας καμία ξανάστροφη να δεις πόσο υπολογίζω εγώ τον όγκο σου.

- Εγώ θα τσαμπουκαλεύομαι και θα τους βρίζω όλους όποιος τολμήσει ας με πειράξει.

- Άντε από δω, που θέλεις και να τσαμπουκαλευτείς. Δεν κοιτάς που σε έχουν πάρει όλοι στο ψιλό. Τι με βρήκε με σένα. Κανόνισε μ’ αυτά που κάνεις να σου κολλήσουν την ρετσινιά του τραμπούκου και μετά να έρχεσαι να κλαις και να χτυπιέσαι ότι δεν είσαι.

- Εγώ θα γίνω παράγοντας, που να σκάσεις. Θα γίνω, θα γίνω, θα γίνω.

Διαβάστε ακόμα