Η απόλυτη... δικαίωση

Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα ζήσαμε τραγελαφικές καταστάσεις, αφού κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τι συνέβη και τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αυτή τη στιγμή. Η συμμετοχή του Πανθηραϊκού στα μπαράζ ανόδου κρέμονταν πραγματικά από μία κλωστή. Όχι γιατί είχε ευθύνη το σωματείο ή κάποιος από τη διοίκηση της ομάδας της Σαντορίνης, αλλά γιατί η ΕΠΟ θέλησε να παίξει κάποιο... παιχνίδι πάνω στην πλάτη του. Ποιος μπορεί να ξεχάσει πως η ΕΠΟ κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε να κάνει με τον ορισμό του κυπέλλου Ελλάδας, πήρε μία απόφαση χωρίς καν να αιτιολογήσει. Η ΕΠΟ με μία λυτή ανακοίνωση ανακήρυξε έκπτωτη τη διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων και περίμενε την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για το αν θα έπρεπε ή όχι να γίνουν... εκλογές.

Τελικά αποδείχθηκε ότι ο τολμώ... νικά, αφού σε καμία περίπτωση ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων δεν έκανε πίσω, δεν υπέκυψε στην πίεση που του ασκήθηκε από πλευράς ΕΠΟ και ο Ρένος Φρέρης δικαιώθηκε γι' αυτήν του την επιλογή. Άλλωστε ήταν κάτι το οποίο φώναζε από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αφού όλα είχαν γίνει σύμφωνα με το γράμμα του καταστατικού και πως δεν υπήρχε θέμα εκλογών.

Μπορεί η συμμετοχή του Πανθηραϊκού στα μπαράζ να ήταν σε οριακό σημείο, αφού αν καθυστερούσε η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου ή δεν εκδικαζόταν η υπόθεση – άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι δικηγόροι εξακολουθούν να έχουν απεργία και πήραν άδεια για να μπορούν να δώσουν το παρών – τώρα ίσως μιλούσαμε κάτω από διαφορετικές καταστάσεις, κι άλλα δεδομένα.

Τέλος καλό όλα καλά κυρίως για την ομάδα της Σαντορίνης, η οποία έκανε ένα πολύ καλό αγώνα κι έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τώρα αν θα καταφέρει να πάρει μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Γ' Εθνική, αυτό θα το δούμε μέσα από τα παιχνίδια που θα δώσει στο προσεχές διάστημα. Η διαδικασία των αγώνων έχει ξεκινήσει και σε λίγες ημέρες από σήμερα θα ξέρουμε αν ο Πανθηραϊκός εκπροσωπήσει τις Κυκλάδες στη Γ' Εθνική κατηγορία.

Από εκεί και πέρα η διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων θα συνεχίσει κανονικά το έργο της, θα προσπαθήσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Μπορεί τα πάντα να μην είναι στρωμένα με... ροδοπέταλα όμως οι άνθρωποι τις ΕΠΣ Κυκλάδων πρέπει να προσπαθήσουν για το καλό του ποδοσφαίρου. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η ΕΠΣ Κυκλάδων εκτός από την ενδοεπικοινωνία έχει να αντιμετωπίσει και το οικονομικό ζήτημα, αφού η ΕΠΟ έχει κλείσει τις... κάνουλες. 

Διαβάστε ακόμα