Το LG Aegeanball ξεπέρασε κάθε προσδοκία

  • Δευτέρα, 18 Ιουλίου, 2016 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 18 Ιουλ. 2016 - 17:30
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Κάθομαι και σκέφτομαι τι πραγματικά μπορώ να γράψω για όλες αυτές τις μέρες. Προσπαθώ να βάλω σε μία τάξη τις σκέψεις, αφού περνούν διάφορα από το μυαλό μου καθώς, το προηγούμενο πενταήμερο η Σύρος έζησε μοναδικές στιγμές. Η Σύρος ήταν όντως στο επίκεντρο των γεγονότων και πολλά από τα Πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ την πρόβαλαν, τη διαφήμισαν, αλλά και την παίνεψαν. Μία σκέψη λοιπόν είναι να σταθώ σ' αυτό το γεγονός, αλλά και πάλι τι μπορεί να γράψεις όταν μία εκδήλωση είναι πάνω κι από τις προσδοκίες που είχαν θέσει οι ίδιοι οι διοργανωτές. Το LG Aegeanball ανήκει στο παρελθόν και πολλοί θα πουν κρίμα ας κρατούσε κι άλλο, ας είχε λίγο ακόμη. Η διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όλα ήταν τέλεια, όλα κύλησαν όπως έπρεπε και οι πάντες έμειναν ευχαριστημένοι. Η εκδήλωση αυτή από εκεί και πέρα θα πρέπει να μπει για τα καλά στη συνείδηση μας  και να την έχουμε, την έχουν σαν πρότυπο όλοι. Μην γίνει σαν τον Beach Volley που την επόμενη το ξεχάσαμε. Βέβαια εδώ υπάρχουν τελείως διαφορετικά δεδομένα. Οι χορηγοί έχουν συμφωνήσει και για άλλες εκδηλώσεις επομένως είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Η Σύρος ξέρει, έχει την εμπειρία να διοργανώνει μεγάλες αθλητικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις. θα πρέπει αυτό να το εκμεταλλευτούμε σαν νησί και να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω. Μην μένουμε στάσιμοι. Εντάξει κάποιοι θέλουν το νησί καθηλωμένο μην τους κάνουμε τη χάρη, πρέπει η Σύρος να πάρει επιτέλους το κομμάτι της πίτας που της αξίζει. Είναι ένα όμορφο νησί με τεράστιες δυνατότητες. Λίγα μέρη της Ελλάδος έχουν τόσο μεγάλη εμπειρία σε τόσο σημαντικές εκδηλώσεις. Όπως αναφέραμε και με κάποιους φίλους θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός για το ερχόμενο καλοκαίρι και με αρχή το Syros Run, το Τρίαθλο και το LG Aegean Ball Festival να μπουν κι άλλες μεγάλες εκδηλώσεις, που να τραβούν την προσοχή του κόσμου. Δεν θέλω να μπω σε καμιά αντιπαράθεση, η Σύρος έχει ανάγκη από εκδηλώσεις που να την προβάλουν, όχι για να είναι 2-3 ανθρώπων. Μην κάνουμε ντόρο αν δεν γνωρίζουμε παιδιά είναι κρίμα. Οι εκδηλώσεις που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα πρέπει να είναι μελετημένες, ήδη υπάρχει μία καλή βάση τριών μεγάλων διοργανώσεων. Ακόμη χωρούν 2-3 για όλο το καλοκαίρι.

Μέσα από τον αθλητικό τουρισμό τονώνεται η τοπική οικονομία, αλλά και το νησί ακούγεται σε όλη την Ελλάδα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε αν μπορούμε και το χειμώνα να γίνει κάτι, ώστε να μην μένει πίσω η προβολή του νησιού.

Τέλος, η Σύρος μπορεί και έχει τις δυνατότητες να γίνει η... πρωτεύουσα του αθλητισμού το καλοκαίρι. Το μόνο που χρειάζεται είναι συντονισμένες ενέργειες και όραμα. Γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι με ιδέες. Ήρθε λοιπόν η ώρα οι ιδέες αυτές να υλοποιηθούν για το καλό όλων. 

Διαβάστε ακόμα