Θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

  • Δευτέρα, 22 Αυγούστου, 2016 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 22 Αυγ. 2016 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι ομάδες σιγά-σιγά πατούν γήπεδο, αφού ξεκινούν τα... βάσανα για τους ποδοσφαιριστές. Μπορεί στην Ελλάδα να επικρατεί ένα τεράστιο μπάχαλο αφού κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει, καθώς μεγάλα σωματεία δηλώνουν πως αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή δεν θα πάρουν μέρος κι από την άλλη αναβάλλεται το πρωτάθλημα της super league λόγω... ασφάλειας. Εντάξει μόνο αυτός ο τρόπος υπήρχε ώστε να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος και η... βιτρίνα του Ελληνικού ποδοσφαίρου πριν ακόμη ξεκινήσει να... τσαλακωθεί. Όλα αυτά όπως είναι φυσικό επηρεάζουν τους πάντες, αφού κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει και τι θα συμβεί λίγο αργότερα. Τις τελευταίες ώρες είδαμε και πως υπάρχει μία τάση να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση στην ΕΠΟ, μία Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όπου τις Κυκλάδες εδώ και πολλά μα πολλά χρόνια τις είχαν ξεχασμένες.

Από εκεί και πέρα μετά και από την μικρή αυτή παρένθεση και τι συμβαίνει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο πάμε στα δικά μας που για πολλούς έχουμε μεγαλύτερη αξία, αφού εδώ μιλάμε για μία υγιή κατάσταση. Οι ομάδες ξεκινούν όπως αναφέρω και παραπάνω τις προπονήσεις τους και σιγά - σιγά οι ομάδες δείχνουν πως θα παρουσιαστούν όποτε ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αυτό βέβαια για εμάς τους Κυκλάδες είναι καλό αφού ήδη βλέπουμε πολλές ομάδες να έχουν υψηλούς στόχους ή να θέλουν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος δεν αναμένεται να αλλάξει αφού όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Α' κατηγορία θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους και ας ελπίσουμε να διατηρηθεί και η συνέχεια και να δούμε μεγάλες και πάλι... κόντρες.

Ίσως το φετινό πρωτάθλημα να είναι πιο ανταγωνιστικό, πιο δύσκολο και πιο συναρπαστικό, αφού στο... κόλπο του τίτλου θα είναι πολλοί. Πέρσι ο Πανθηραϊκός ουσιαστικά έπαιζε μόνος, αφού καμία ομάδα δεν είχε τις δυνατότητες να τον κοντράρει στα ίσα, αφού η διοίκηση είχε φέρει τεράστια ονόματα στο νησί της Σαντορίνης. Φέτος, αντίθετα τα πράγματα δείχνουν να είναι αμφίρροπα καθώς στόχο τίτλου θέτουν αρκετές ομάδες. Ας δούμε ποιες μέχρι στιγμής έχουν κινηθεί για να δημιουργήσουν δυνατά, σύνολο. Βέβαια αυτά τα δεδομένα κάθε μέρα μπορεί να αλλάζουν αφού οι μεταγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί και όλο και κάτι μπορεί να υπάρξει μέχρι το τέλος τους. Δεδομένα όμως πως για τον τίτλο θα παλέψουν παραδοσιακά ο Α.Ο. Σύρου, ο Α.Ο. Μύκόνου που για πολλούς θεωρείται το πρώτο φαβορί, ο Πανναξιακός και στη συνέχεια  βλέπουμε την Άνω Μερά να ενισχύεται και να επιστρέψει ο Νίκος Τζιόβας στον πάγκο της ομάδας, αλλά και την Θύελλα Καμαρίου η οποία αν και δεν θέτει ως στόχο τον τίτλο έχει κάνει καλές μεταγραφές και αναμένεται να είναι μέσα στις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. 

Διαβάστε ακόμα