Το φτάσαμε στο... τέρμα

  • Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2016 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 26 Σεπ. 2016 - 13:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο στο οποίο φοβόμαστε. Δυστυχώς τα πράγματα ξέφυγαν και ποδοσφαιριστής κατέληξε στο νοσοκομείο. Τα πάντα σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες διαδραματίστηκαν στο φινάλε του αγώνα κυπέλλου μεταξύ της Θύελλας Καμαρίου και της Λάβας Εμπορείου. Το άσχημο; Το άσχημο είναι ότι τα πάντα έγινα μεταξύ δύο ομάδων της Σαντορίνης, όχι ότι θα άλλαζε κάτι αν η μία από τα δύο σωματεία δεν ήταν από το ίδιο νησί. Δικαιολογίες όσο κι αν προσπαθούν να βρεθούν δεν υπάρχουν. Δυστυχώς μετά από τέτοια γεγονότα οι πάντες έχουν τις ευθύνες τους. Δεν ήμουν παρών , όμως έχω αναφερθεί στο θέμα αυτό - όχι για το συγκεκριμένο - πάρα πολλές φορές, αφού κατά το παρελθόν έχουν συμβεί διάφορα ευτράπελα. Από εδώ και στο εξής σε ότι και να αναφερθεί, θα βρεθεί κάποιος να μιλήσει για κάτι άλλο. Ο τάδε έχει ευθύνη γιατί δεν έδωσε αυτό ή έκανε εκείνο. Οι γνωστές δικαιολογίες που προσπαθούμε να βρούμε εδώ στην Ελλάδα. Εδώ όχι σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι στις Κυκλάδες, είχαμε ακούσει ότι είχε λεχθεί εντός αίθουσα της πειθαρχικής επιτροπής ότι καρέκλα την πήρε ο άνεμος και κατέληξε σε κεφάλι. Την δέχθηκαν σαν δικαιολογία, τώρα θα βρεθεί να πουν κάτι άλλο. Το θέμα είναι η Ένωση θα πάει με το γράμμα του νόμου και ότι αναφέρει ο Πειθαρχικός κώδικας ή θα προσπαθήσει να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό. Το ποδόσφαιρο ή κάποιο άλλο άθλημα εδώ στις Κυκλάδες, είναι κύριοι και κυρίες για να περνάμε ευχάριστα τα Σαββατοκύριακα. Αν είναι να πηγαίνεις στο γήπεδο να δεις ένα παιχνίδι τοπικού χαρακτήρα είτε αυτό είναι για το πρωτάθλημα είτε για το κύπελλο και να φοβάσαι μην καταλήξεις στο νοσοκομείο, τότε καλύτερα είναι να καθίσουμε σπίτια  μας, μέχρι όλο αυτό να σταματήσει.

Κατά την άποψή μου θα πρέπει η Ένωση να δει τα πράγματα λίγο πιο σοβαρά, να προσπαθήσει να βάλει το μαχαίρι στο... κόκκαλο και να μην κοιτάξει να ρίξει κάποια ποινή... χάδι.

Πολλές έχω τονίσει πως ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τα νησιά και όχι να τα χωρίζει. Μπορεί σε τοπικό επίπεδο να υπάρχει μία μεγαλύτερη κόντρα γιατί μην ξεχνάμε ότι έχουμε και την καζούρα, αλλά, άλλο το ένα κι άλλο να φτάσουμε σε σημείο κάποιος έστω και προληπτικά να πάει στο νοσοκομείο. Επαναλαμβάνω, δεν ήμουν παρών, δεν γνωρίζω τι έγινε, όμως είναι απίστευτο κάποιος να πάει στο νοσοκομείο μετά από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Γιατί; Αυτό το γιατί θα πρέπει να το απαντήσουν οι αρμόδιοι της Πειθαρχικής της Ένωσης πρώτα με τις πράξεις τους κι έπειτα να επιβάλουν τις όποιες ποινές. Δεν έχει να κάνει με την ομάδα, η Θύελλα είναι σωματείο το οποίο πάντα προσπαθεί να κάνει μία καλή σεζόν και επενδύει πάνω σ' αυτό το κομμάτι. Όμως, το πρωτάθλημα τώρα ξεκινά και είναι ευκαιρία να μπει ένα τέλος, πριν φτάσουν στο σημείο να υπάρξει κάποιος πιο σοβαρός τραυματισμός.  

Διαβάστε ακόμα