Ο Φοίνικας έκανε βήμα προόδου, Πάγος και Α.Ο.Σ χάλασαν ότι έκτιζαν

  • Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, 2016 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 17 Οκτ. 2016 - 12:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Τοπικό ντέρμπι και Φοίνικα Σύρου περιελάμβανε το.. μενού του Σαββατοκύριακου, αφού το Πειρατικό" έπαιξε για τα προκριματικά του final four του League Cup που θα διεξαχθεί στη Σύρο. Το σημαντικότερο γεγονός ήταν αυτό που έγινε το πρωί του Σαββάτου, η παρουσίαση δηλαδή των χορηγών και των παικτών στην αίθουσα συνεδριάσεων του επιμελητηρίου Κυκλάδων. Η διοίκηση του Φοίνικα στην μικρή αυτή εκδήλωση έκανε γνωστές τόσο τις τοπικές επιχειρήσεις που την στηρίζουν, όσο και τους μεγαλύτερους χορηγούς που για πρώτη φορά -ίσως- έχει στη φανέλα της ομάδας. Βέβαια και στο παρελθόν υπήρχαν μεγάλη χορηγοί, αλλά όχι στα ίδια επίπεδα. Ο Φοίνικας... εξαργυρώνει τις πολύ καλές σεζόν που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα της Volley League,  αλλά και σε Κύπελλο Ελλάδας και League Cup. Οι Συριανοί με την στήριξη του χορηγού και των τοπικών επιχειρήσεων βαδίζει σε πιο στέρεα μονοπάτια μιας και μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι τα πάντα κρέμονταν από μία... κλωστή. Η διοίκηση πλέον μπορεί να προγραμματίσει τα επόμενα βήματά της, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να συνεχίσει να κινείται στην εύρεση κι άλλων μεγάλων χορηγών. Είναι αλήθεια πως μόνο με την ύπαρξη χορηγών θα μπορεί ο Φοίνικας να έχει ένα υγειές μέλλον, αφού πλέον δεν υπάρχει ο χρηματοδότης, αυτός δηλαδή που θα βάλει γερά το χέρι στην τσέπη. Ο Φοίνικας και διαθέτει το καλό όνομα και πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Άλλωστε η ομάδα της Σύρου είναι η μόνη επαρχιακή ομάδα που έχει καταφέρει να μπει σφήνα στους... μεγάλους και να διατηρείτε σε υψηλό επίπεδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Φοίνικας προέρχεται από ένα μικρό νησί με λίγους κατοίκους και είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ αλλά και ο Παναθηναϊκός. Έχουν κόσμο, δύναμη σε όλα τα επίπεδα και οι Συριανοί τους κοιτούν πλέον στα μάτια. Είναι ανταγωνιστικοί, διαθέτουν μία από τις καλύτερες έδρες, όχι σε εγκαταστάσεις, αλλά σε φιλοξενία και ο χώρος του βόλεϊ χαίρεται που υπάρχει ο Φοίνικας και μπορεί να σπάσει το.. κατεστημένο. έχει άλλη αίγλη το πρωτάθλημα με τον Φοίνικα δυνατό.

Οι χορηγοί, γιατί είναι πολλές Συριανές επιχειρήσεις που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή δίνουν δύναμη στην ομάδα, αλλά και κουράγιο στη διοίκηση να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της.

Πάμε και στα ποδοσφαιρικά, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε το τοπικό ντέρμπι της Σύρου, Πάγος και Α.Ο. Σύρου έπαιξαν για τη νίκη και το γόητρο. Όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Άνω Σύρου πίστευαν να δουν ένα ωραίο παιχνίδι, αφού η εικόνα κυρίως της ομάδας του κ. Ρούσσου αυτό είχε δείξει στα προηγούμενα ματς. Δυστυχώς, οι 400 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στην εξέδρα έφυγαν από το γήπεδο απογοητευμένοι, καθώς είδαν πως τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η νοοτροπία παραμένει ίδια και όλοι έψαχναν την πρώτη ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούν και είχαν βάλει σε δευτερεύοντα ρόλο το παιχνίδι. Αυτό φάνηκε από την αρχή, όταν ο ΑΟΣ με την πρώτη καλή στιγμή πήρε το προβάδισμα, δεν το εκμεταλλεύτηκε, δεν προσπάθησε περισσότερο, αλλά και από την άλλη πλευρά ο Πάγος έπαιξε για την... δικαιολογία. Έψαχνε τη φάση που θα του επιτρέψει να διαμαρτυρηθεί και θα συνεχίσει να φωνάζει και μετά το παιχνίδι. Ίσως να του δόθηκε καθώς η κόκκινη κάρτα που πήρε ο Σαμιωτάκης να ήταν κάπως υπερβολική, όμως σε ενενήντα και πλέον λεπτά αγώνα δεν κοίταξε να παίξει ποδόσφαιρο. Έβαλε ένα γκολ στη μοναδική φορά που πάτησε περιοχή και στη συνέχεια με τα φάουλ από τα 30 και35 μέτρα του Μαραγκού προσπαθούσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Και θα μπορούσε να είχε συμβεί αν η σέντρα του Σταμούλη δεν σταματούσε το δοκάρι του Βαμβακούρη. Μετά το τέλος υπήρξαν τα γνωστά παρατράγουδα με κάποιες φωνές, πικαρίσματα και τα διάφορα ευτράπελα που είδε όλος ο κόσμος ο οποίος πήγε στο γήπεδο για  να δει λίγη... μπάλα.  

Διαβάστε ακόμα