Θύμισε ωραίες παλιές εποχές

  • Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, 2016 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 24 Οκτ. 2016 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Α.Ο. Σύρου και του Πανναξιακού ανήκει στο παρελθόν, αφού το συγκρότημα των Ρούσσου-Βαρθαλίτη πήρε το τρίποντο και την... ψυχολογία. Το κέδρος για τους Συριανούς είναι τεράστιο αφού εκτός από τους βαθμούς της νίκης (που σε τέτοια ματς μετρά εις διπλούν) απέκτησε και μία διαφορά... ασφαλείας από τους διώκτες του. Α.Ο. Μυκόνου και Πανναξιακός έμειναν πίσω στη... μάχη του τίτλου, αφού η ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη γνώρισε την ήττα και μάλιστα εντός έδρας από την Θύελλα Καμαρίου. Τώρα το μόνο που μένει είναι οι Συριανοί να διαχειριστούν όπως πρέπει το πλεονέκτημα αυτό, ώστε στο τέλος του πρωταθλήματος να πανηγυρίσουν την επίτευξη των στόχων τους, αλλά και η Σύρος να επιστρέψει μετά από πολλά χρόνια σε μία εθνική κατηγορία.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι το οποίο ήταν και το πιο σημαντικό (περισσότερα αναφέρονται στο ρεπορτάζ του αγώνα) στην εξέδρα του γηπέδου της Άνω Σύρου βρέθηκαν φίλοι και των δύο ομάδων. Όλα πλην λίγων εξαιρέσεων κύλησαν ομαλά. Εντάξει σε γήπεδο ήμασταν θα υπάρξουν τα εκατέρωθεν πειράγματα, αλλά τα πάντα θα πρέπει να μένουν εκεί. Δεν πρέπει τα πράγματα να ξεφεύγουν γιατί εκτός ότι κάνουν κακό στις ίδιες τις ομάδες τους, στο γήπεδο και ιδιαίτερα στην εξέδρα βρίσκονται και μικρά παιδιά. Το άθλημα έχει ανάγκη από ωραίες εικόνες, αφού κάνει το ποδόσφαιρο πιο ελκυστικό. Το ποδόσφαιρο των Κυκλάδων γενικότερα έχει ανάγκη τις ωραίες στιγμές, ώστε ο κόσμος να παραμείνει στις εξέδρες των γηπέδων. Τόσο κόσμο το γήπεδο της Άνω Σύρου είχε χρόνια να δει – ήταν σχεδόν γεμάτο – και οι Συριανοί έδειξαν ότι τελικά έχουν... παλμό.

Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων προχωρά με κανονικούς ρυθμούς και πραγματικά κάθε αγωνιστική που περνά ομορφαίνει όλο και περισσότερο. Θα είναι κρίμα να χαλάσει όλο αυτό και να μην υπάρχουν δύο κατηγορίες. Δυστυχώς υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων, αφού κάποιες κάνουν πρωταθλητισμό και κάποιες όχι. Δεν γίνεται να τις βάζουμε όλες μαζί. Ας παραμείνει ως έχει και στο τέλος θα δουν οι ομάδες ότι από όλο αυτό θα έχουν και μεγάλο όφελος. Ο κόσμος θα επιστρέψει, θα ενδιαφερθεί, αλλά και θα θελήσει να βρεθεί στο γήπεδο γιατί πολύ απλά θα γνωρίζει ότι θα δει καλή μπάλα. Εντάξει θα υπάρξουν και τα κακά παιχνίδια, αλλά αυτό θα συμβεί γιατί κάποια από τις ομάδες δεν θα είναι σε καλή μέρα, όχι ότι θα είναι χαμηλού επιπέδου. Όσο βαρύ κι αν είναι αυτό που αναφέρω, ας με συγχωρέσουν οι ομάδες, αλλά γιατί πρέπει οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό να παίζουν με σωματεία που εντάξει δεν τους ενδιαφέρει και τόσο πολύ. Εκτός ότι οι διαφορές πλέον είναι χαώδεις, υπάρχει και ο κίνδυνος τραυματισμού και κάποιος παίκτης να χάσει τη σεζόν κι αυτό μπορεί να συμβεί σε ματς που να μην είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Κλείνοντας εκτός από το ποδόσφαιρο, ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο και η Volley League, ο Φοίνικας μπήκε με το... δεξί στο πρωτάθλημα επικράτησε της Κηφισιάς και κοιτά με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Ο Φοίνικας μετά τις γνωστές περιπέτειες του καλοκαιριού έχει βρει... ήρεμα νερά και πλέει σ’ αυτά και μάλιστα έχει έναν πολύ καλό προγραμματισμό. Οι χορηγοί στηρίζουν την ομάδα της Σύρου και η διοίκηση μπορεί να βαδίζει σε στέρεο έδαφος. 

Διαβάστε ακόμα