Πω πω σπασμένα... αυγά

Πήξαμε στην “ομελέτα” από την αρχή της τρέχουσας θητείας έως σήμερα, με τους νέους, παραγωγικούς, δυναμικούς, πρωτοπόρους, ριζοσπάστες και πολλά υποσχόμενους διοικούντες σεφ... να σπάνε το ένα αυγό μετά το άλλο!

Πήξαμε... στις ριζικές αλλαγές σε κάθε επίπεδο και κυρίως πήξαμε... από το ξεβόλεμα όσων επί πολλά χρόνια είχαν συνδεθεί με τα δημοτικά πράγματα, παρέχοντας υπηρεσίες, όχι αφιλοκερδώς, αλλά αντιθέτως, άκρως κερδοφόρα και σε αρκετές περιπτώσεις μονοπωλιακά! “Σίδερα μασάει ο Κουταλιανός” λέμε και να... οι παραλλαγές στις γεύσεις και στα υλικά της κάθε ομελέτας, έτσι για να μην πήζει ο εκλεκτός ουρανίσκος μας στην ίδια γεύση! Μας περιποιούνται οι μεταρρυθμιστές και τοπικοί ριζοσπάστες και μας σερβίρουν τη μία ομελέτα μετά την άλλη!

Σπασμένα αυγά να δουν τα μάτια σας, εξάδες, δωδεκάδες αλλά και ολόκληρες καρτέλες στο πάτωμα, αφού διαφορετικά όπως λέει και ο σοφός λαός, “αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν φτιάχνεις”, φράση που ειπώθηκε χιλιάδες φορές προεκλογικά!

Αν και περισσεύει να θυμίσουμε τις τεράστιες αλλαγές... που έχουν συντελεστεί... προς όφελος του κοινωνικού συνόλου στον τόπο καθώς αυτές έτριξαν... συθέμελα το νησί και άρα, παραμένουν αξέχαστες και βαθιά χαραγμένες στην κοινή μνήμη, ωστόσο, μία επιγραμματική αναφορά σε κάποιες εξ αυτών, επιβάλλεται, στην κατεύθυνση του να αναδειχθούν οι νέες εμπλουτισμένες με υλικά ομελέτες που δημιουργούνται με απόλυτη επιμέλεια και προσοχή για να σερβιριστούν στους ντόπιους απαιτητικούς(;) γευσιγνώστες, οι οποίοι και φαίνεται ότι τις καταπίνουν(;) αμάσητες!

Έτσι λοιπόν, στην άκρως επιτυχημένη επανάσταση(!) που έχει πραγματοποιηθεί στο νησί μας, μετά από την ομελέτα... των εκκαθαρίσεων παλαιών αμαρτιών και την απόδοση ευθυνών σε όσους “έφαγαν” γενικώς και ειδικώς, την ομελέτα... της επιβολής αντιτίμου σε ακίνητα του Δήμου που επί χρόνια – για ψηφοθηρικούς λόγους – παραχωρούνταν με μηδενικό ενοίκιο (αλήθεια στην περίπτωση επενδύσεων, θέλω να δω τί θα γίνει), αλλά και πιο light παραλλαγών ομελέτας όπως της ρύθμισης του κυκλοφοριακού και της άκρως επιτυχημένης... συνταγής πεζοδρόμησης του κέντρου, έρχεται να κάνει την εμφάνισή της η ομελέτα της πάταξης των μονοπωλιακών καταστάσεων και της τακτοποίησης των οικονομικών του Δήμου.

Εδώ να δείτε καρτέλες με αυγά... Σπάνε το ένα πίσω από το άλλο, με τον Δήμο να αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα ότι ελέγχει... πλήρως και καθορίζει τα οικονομικά του και μάλιστα ως οφείλει εεεε, υπέρ του Δήμου! Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να υποστηρίξει το αντίθετο με φόντο το πρόσφατο – καυτό παράδειγμα της αστικής συγκοινωνίας, η οποία εκτελείται αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με τις επιδιώξεις της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει το μεταφορικό έργο!

Δεν νομίζω να μην απολαμβάνετε μία από τις εκλεκτότερες ομελέτες της νέας θητείας, η οποία για να εκτελεσθεί ως απαιτητική συνταγή, προϋπέθετε πολλά φρέσκα αυγά για να βγει μεγάλη και να έχει διάρκεια. Κόστισαν τα υλικά... αλλά χαλάλι!

Την επιτυχία της συγκεκριμένης συνταγής μάλιστα, δεν αξιολογείτε ότι την επιβεβαιώνει η σημερινή διαμορφωθείσα κατάσταση; Αυτή η κατάσταση της ακριβοπληρωμένης συγκοινωνίας, των μειωμένων δρομολογίων, της μη ομαλής εξυπηρέτησης της μετακίνησης πολιτών, καθώς και των αναπάντητων ερωτήσεων για την εκπλήρωση ή μη από την πλευρά της ιδιωτικής εταιρείας των υποχρεώσεών της σε επίπεδο επισκευών και συντηρήσεων των μικρών λεωφορείων; Δεν συμφωνείτε με την άκρως επιτυχημένη αντιμετώπιση της συγκεκριμένης υπόθεσης εκ μέρους των διοικούντων που όπως αποδεικνύεται, τους επιβάλλονται αλλαγές στα μέτρα και προς όφελος της εταιρείας από την ίδια την εταιρεία (ούτως ή άλλως αυτή τη στάση θα διατηρούσε κάθε ιδιώτης) κι εκ των υστέρων έρχονται να τροποποιούν συμβάσεις για να “παντρέψουν” τα νέα δεδομένα που ήδη εφαρμόζονται με τις γραπτές συμφωνίες;

Τα προαναφερθέντα καθώς και άλλα παραδείγματα που λόγω οικονομίας χώρου δεν μπορούν να αναφερθούν την παρούσα στιγμή, δείχνουν περίτρανα για την περίπτωσή μας, όπως αναφέρει και το γνωστό μουσικό κομμάτι, πως εν τέλει, “όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν”!

Έτσι, στην αναμέτρηση των πολλά υποσχόμενων νέων κι αδιάφθαρτων διοικούντων με το παλαιό παγιωμένο σύστημα, νικητές μέχρι σήμερα αναδεικνύονται τα χιλιάδες, καλογυαλισμένα και στη θέση τους - πάντα – φρεσκότατα αυγά!

ΥΓ. Η κριτική εστιάζεται αποκλειστικά και μόνον σε όσους οφείλουν να υπερασπίζονται το συμφέρον του Δήμου και άρα, τις οικονομικές αντοχές των δημοτών!

Ετικέτες: